LEDER

Kronprinsparet, Marius Borg Høiby

Overspent reaksjon

Urimelig og utilbørlig fra Slottet.

SENDTE UT PRESSEMELDING MOT SE OG HØR: Kronprinsparet reagerte så sterkt på Se og Hørs oppslag på Marius Borg Høiby at de fredag sendte ut en pressemelding. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
SENDTE UT PRESSEMELDING MOT SE OG HØR: Kronprinsparet reagerte så sterkt på Se og Hørs oppslag på Marius Borg Høiby at de fredag sendte ut en pressemelding. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Kronprinsparet har reagert kraftig på et oppslag i Se og Hør om Marius Borg Høiby. Ukebladet «avslører» at kronprinsesse Mette-Marits sønn er kjæreste med en tidligere Playboy-modell. Kronprinsparet mener oppslaget om 21-åringen bryter med privatlivets fred.

I en uttalelse fra Slottet påpekes det at pressen de seinere åra har respektert oppfordringen om å la Høiby være i fred da han flyttet hjemmefra. Det har vært en uskreven avtale Se og Hør har brutt, synes Slottet å mene.

Kritikken er urimelig og utilbørlig. Vi har stor forståelse for at kronprinsparet så godt de kan prøver å beskytte Marius Borg Høiby fra pressens søkelys. Som paret med all grunn anerkjenner, har pressen vært tilbakeholden.

Noen vil si pressen har vært i overkant forsiktig, på grensen til servil, men norsk presse har andre tradisjoner enn hva kongefamiliens britiske og danske slektninger må leve med. Norsk presse er i det store og hele kongefamiliens velvillige heiagjeng, en tilstand som bare unntaksvis blir utfordret når det gjelder åpenhet om økonomiske disposisjoner.

Det vil vi tro kongefamilien setter umåtelig pris på, og den ønsker naturlig nok å beholde den respektfylte avstanden. Det er trolig i et slikt lys den overspente kritikken må sees, som et forsøk på å forsvare en grense før den flyttes. Det er lov å prøve seg ut ifra personlige hensyn, men kongefamilien er ikke en privat familie. Når Slottet sender ut en offisiell pressemelding med kritikk av pressen, bør og skal den tas på dypt alvor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.