Overtar dansebåten

Det blir andre rytmer enn vanlig når kremen av norsk hip hop inntar danskebåten 15. september.

Da arrangeres tidenes aller første Sea Boogie på Stena Line - med R&B, hip hop og dancehall i 24 timer nonstop fra tre scener.

Det er ikke få artister som skal sette sjøbein dette døgnet: Noora, Madcon, Paperboys, Tommy Tee og Equicez er med, for å nevne noen. For Ole Ivars-segmentet kan dette bli en tøff tur til Frederikshavn, men som de medvirkende understreker: Her er det fritt fram for alle.

-  Kul idé

-  Dette er en fantastisk kul idé, jeg gleder meg som faen. Dette blir nesten som en kompisfest, utbryter DJ Pope fra Paperboys.

-  Jeg gleder meg som en unge, bare det å være gjest om bord er nok, innrømmer DJ Nuhhh fra Equicez.

Initiativtakerne Kjeld Ceesay og Peter Peters ble, som de sier, tatt imot med åpne armer da de lanserte ideen for danskebåtrederiet.

-  Vi lagde en konseptpakke som vi presenterte for dem. Dette skal være en stor fest, ikke en flytende konsert. Hip hop begynner å få et ganske voksent publikum, og vi hadde lyst til å prøve noe annerledes. Stena Line passet perfekt, mener Ceesay og Peters.

Nytt image

Liknende tanker har også de som styrer danskebåten:

-  Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe med imaget til Stena Line, og trekke et litt yngre publikum til båten i helgene. Derfor passet det veldig bra at de kom med dette opplegget. Vi ønsker å gjøre dette flere ganger, derfor har vi lyst til å gjøre det veldig bra første gang, sier Håkan Wennerblom, produktsjef i Stena Line.

Men han understreker at de kommer til å advare billettkjøpere som bare skal en tur med danskebåten.

-  Alle som bestiller, får beskjed om at det blir et sånt arrangement.

SHIP OHOI! Norges fremste hiphopartister går om bord på danskebåten, eller dansebåten, 15. september til tidenes første Sea Boogie. Bak fra venstre: Stena Sagas Håkan Wennerblom, Vinni, Pa Modou, DJ Nuhhh, DJ Abdo, Morr, Rowan. Foran fra venstre: Kjeld Ceesay, Peter Peters, DJ Pope, Yosef, Herkules og Tshawa.