Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Overtar de venne-tronen?

Glem de overbetalte superstjernene i «Venner for livet». Et nytt vennepar har inntatt komedie-tronen: Will og Grace.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Will, en frustrert homse med egen advokatpraksis og et kjærlighetsliv som kunne ha trengt en runde munn mot munn-metode. Grace, ei vimsete interiørdesigner som dumper typen for å bli selvstendig, men som liksom ikke får det helt til. Tilfeldigvis har bestekompisen fra studiedagene, Will, et rom ledig. De blir samboere.

Plottet er greit: en homse og hans søte venninne. Seksual-humoristiske forviklinger og gjenkjennende ung i storbyen-setting. Sleng med et par hysteriske skikkelser i de viktigste birollene, og du har oppskriften til elleve Emmy-nominasjoner og tre statuetter.

- Det beste med serien er at mens Will er homofil er Grace streit. Derfor står serien fri til å utforske forholdet mellom dem, uten å måtte bygge opp mot noe seksuelt til slutt, sier Eric McCormack, som spiller Will i serien.

Fikk hver sin bil

«Will & Grace» er en av de mest sette seriene på TVNorge. I går hadde paret 128.000 seere. Til sammenligning så 236.000 personer første episode av det svært populære egenproduserte programmet 71 grader nord.

- Vi er godt fornøyd, sier informasjonskonsulent Ingrid Melhus i TVNorge til Dagbladet.no. Hun lover flere sesonger av serien.

- Nå sender vi nye episoder av sesong to på søndager klokka 17.55, men sannsynligvis vil sendetidspunktet forandres. Etter jul kommer det helt nye epioder fra sesong tre, sier Melhus.

Selv om «Will & Grace» har bra seertall i TVNorge-sammenheng, har det skortet på omtale. Men Melhus betegner serien som «veldig up and coming», og peker på at «Venner for livet» gikk på norske skjermer i flere sesonger før det tok av.

- I USA har serien hatt en jevn stigning i popularitet. Etter første sesong fikk de fire mest profilerte skuespillerne hver sin lekre bil av produksjonsseskapet, fordi de var så fornøyd. Populariteten er litt morsom, på grunn av at seriens to mannlige hovedroller er homofile. Til sammeligning stupte tv-serien «Ellen», med lesbisk hovedrolle, drastisk før den ble tatt av, påpeker informasjonskonsulenten.

Tronbytte

Med nattens Emmy-utdeling kan det ha skjedd et tronbytte i komiserie-verdenen. Først var det «Frasier» som regjerte i vrimmelen av tv-komedier. Så kom «Venner for livet» seilende og tok verden med storm. «Ally McBeal» var innom en stund, men tross pikekyss, massiv medieomtale og høye seertall har det aldri tatt helt av under prisutdelingene. «Sex og Singelliv» ble straks en suksess, og har stukket av med flere tv-priser tidligere i år.

Årets første prisutdelinger fungerer vanligvis som en generalprøve, et termometer for hvordan utfallet av den virkelig store tv-festen, Emmy, vil bli. I år satte de som er opptatt av spill pengene sine på dramaserien «Sopranos» og komedien «Sex og Singelliv». Pengene kan nå anses som tapt.

I kategorien drama var «Sopranos» og hovedkonkurrenten «The West Wing», som ennå ikke går på norske tv-skjermer, nominert til hele 18 priser hver. Serien om livet i det hvite hus stakk av med ni av dem. Det er ny Emmy-rekord. Aldri tidligere har en serie vunnet så mange Emmy i sin første sesong. Dermed er «Akutten»s rekord slettet.

VINNENDE GJENG: Det var birolleinnehaveren som tok de gjeve prisene for Will & Grace. Fra venstre: Eric McCormack (Will), Debra Messing (Grace), Megan Mullally (Karen) og Sean Hayes (Jack).