Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Overtar farens plass i D.D.E.

Frode Vikens sønn, Daniel, skal spille gitar for Namsos-bandet. Det blir spesielt, sier han.

HYLLET: Frodes sønn, Daniel Viken, spilte gitar til sin avdøde far i kirka. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HYLLET: Frodes sønn, Daniel Viken, spilte gitar til sin avdøde far i kirka. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

(Dagbladet): Påskeaften ble det kjent at D.D. Es låtskriver og gitarist, Frode Viken (63), gikk bort. I dag opplyser bandet at sønnen Daniel tar over stafettpinnen etter faren.

Viken hadde i flere år vært rammet av kreft, og helsetilstanden ble forverret i tida før han gikk bort. I en pressemelding skriver D.D.E. at bandkompisens bortgang er både tragisk og vanskelig på så mange måter, og at det kunne ha satt en stopper for bandet og for framtidige turneer.

«Det ville imidlertid vært sterkt i strid med Frodes ønske», heter det i pressemeldingen.

Endringen

Dermed velger D.D.E. å følge den opprinnelige turnéplanen tross dødsfallet, men med en liten endring: Frodes sønn Daniel Viken stepper inn som gitarist for bandet.

«D.D.E. er spesielt glad for at Frodes sønn, Daniel, i år stiller på sin fars plass på scenen. Daniel vikarierte også i tiden Frode var syk, og det er kanskje ingen andre som kunne tatt den rollen slik situasjonen er.»

- Det blir veldig spesielt å ta plassen til Frode med tanke på at han ikke kommer tilbake denne gangen, verken hjem eller på scenen, sier Daniel Viken.

- Rart, men godt

I tillegg til at han tidligere har fylt farens tomrom i Namsos-bandet, har han også vør en del av Terje Tyslands band. Det skal han fortsatt gjøre, i tillegg til å spille med D.D.E.

- Det vil bli rart å stå på scenen og vite at Frode ikke lenger skal være ved min side, men samtidig er det godt å vite at Daniel tar plassen i år, sier vokalist Bjarne Brøndbo.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 02.04.2012 ENGELSK: D.D.E het opprinnelig After Dark og spilte låter med engelske tekster. Da de skiftet navn ble tekstene oversatt til norsk, og «I Believe» ble til «Rai Rai». Video: TMM Produksjon Vis mer

Sønnens siste hilsen

Frode Viken ble bisatt i Namsos kirke 10. april. Der tok sønnen et rørende farvel med faren sin. Helt mot slutten i talen sin, omtalte han sykdommen som rammet faren i hans siste leveår.

- Kroppen din sa stopp, selv om du hadde fortjent mange flere år sammen med oss og barnebarna, sa han ifølge Namdalsavisa.

Så kom han til sin siste hilsen:

- Jeg vet du var stolt av meg - og visste at jeg var veldig stolt av deg. Til vi møtes igjen: Pappa, jeg elsker deg!

I tillegg til Daniel, etterlater Viken seg kona Hilde, datteren Emilie og fire barnebarn.

Sykdommen

I 2015 fortalte Viken overfor Se og Hør at han de siste to åra hadde vært alvorlig syk.

- Vi var i Kragerø da min kone, Hilde syntes det luktet så underlig av pusten min. Hun ba meg oppsøke lege, sa han til Se og Hør.

Da de var hjemme igjen, dro Viken til Namsos sykehus. Der oppdaget legen en svulst i halsen, og sendte ham videre til St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Jeg var aldri redd. Prognosene var gode, og legene sa de ville gjøre meg kreftfri, fortalte han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media