Overtar Rogaland

Det er ikke uvanlig at skuespillere blir teatersjefer, og i går tok Ingjerd Egeberg (32) steget fra scene til kontor på Rogaland Teater i Stavanger.

Hun tiltrer riktignok ikke før 1. januar 2001, men det er hun bare glad for.

- Det er bare en fordel. Da får jeg ro til å sette meg inn i ting, sier Egeberg, som har vært ansatt som skuespiller ved Rogaland Teater siden 1997.

Eget initiativ

- Ble du bedt om å søke stillingen?

- Nei, jeg søkte på eget initiativ. Ikke fordi jeg var misfornøyd med det styret som er nå, men jeg fikk en del ideer som jeg hadde lyst til å gå for. Det har vel vært drivkraften. Jeg har ikke gått ut med noen kunstnerisk profil, så jeg har ryggen fri. Men etter hvert som jeg har satt meg inn i ting på teatret, er det bare blitt mer og mer fascinerende og interessant. Så jeg fikk lyst til å være en tilrettelegger for andre.

Ingen ledererfaring

- Har du noen erfaring fra ledelse eller økonomistyring?

- Ingenting. Vi har en utmerket økonomidirektør, så dette blir teamwork. Men jeg skal kurses. Jeg gleder meg til å ta fatt på de administrative oppgavene, jeg liker godt å pløye ny jord, sier Ingjerd Egeberg, som kommer fra jordbruksbygda Moelv mellom Hamar og Lillehammer.

Det siste året har Egeberg, i tillegg til å være skuespiller, sittet som kretsleder i Norsk Skuespillerforbund.

- Jeg har lært veldig mye av det, som jeg kan dra nytte av når jeg om et års tid sitter på den andre siden av bordet, sier Ingjerd Egeberg.

NY TEATERSJEF: Ingjerd Egeberg (32) ble i går ansatt som ny sjef ved Rogaland Teater i Stavanger.