Overveldet av salmer

1064 salmer videre til neste salmebokrunde.

I midten av september skal utvalget som arbeider med ny salmebok for Den norske kirke, behandle den første samlede versjonen av boka. Deretter blir den salmeinteresserte allmennhet invitert til å være med å tette hull i utvalget.

I 2008 skal forslaget til ny salmebok ut på høring.

Salmebokutvalget sitter igjen med 1064 salmer som vil være med inn i de avsluttende rundene av salmebokarbeidet. 735 av disse er fra «Norsk Salmebok» eller «Salmer 1997».

I tillegg er det valgt ut 244 nye salmer fra de 3500 innsendte forslagene. 85 salmer har utvalgsmedlemmene hentet fra egen salmejakt.

– Vi hadde slett ikke ventet å få inn 3500 salmer da vi ba om forslag og bidrag til salmebokarbeidet, sier Åge Haavik, Kirkerådets rådgiver for liturgisaker.

Nå sorteres salmene i tematiske kategorier. Deretter får utvalget materialet tilbake i september.

– Etter denne runden er det naturlig at det foreløpige utvalget blir offentliggjort på www.kirken.no, og at det blir åpnet for innspill og kommentarer utenfra, sier Haavik.

(NTB)

IDOL-SALME: Dagen etter at Maren Flotve Birkeland røk ut av Idol, sang hun salmen «Alt for Jesu fot jeg legger» i Storsalen i Oslo. Foto: GEIR BØLSTAD
IDOL-SALME: Dagen etter at Maren Flotve Birkeland røk ut av Idol, sang hun salmen «Alt for Jesu fot jeg legger» i Storsalen i Oslo. Foto: GEIR BØLSTAD Vis mer

LES OGSÅ:

FOLKET ER MED: Når kirken lager ny salmebok.