- Overveldet av støtte

Etter «Pax»-stormen går Annette Sjursen løs på feminist-film.

SLÅR TILBAKE: Regissør Annette Sjursen tilbakeviser msnuskritikken fra Nikolaj Frobenius. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Regissør Annette Sjursen tilbakeviser msnuskritikken fra Nikolaj Frobenius. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storfilmen «Pax» fikk hard medfart av både kritikere, filmpublikum - og mannen som tildelte den ti millioner kroner i statlig produksjonsstøtte.

Filmkonsulent Nikolaj Frobenius skrev i Dagbladet mandag at filmmanuset ble så mye endret i forhold til det han godkjente, at «i andre bransjer ville det blitt kalt svindel».

Nå slår regissør Annette Sjursen tilbake. Hun skrev manuset sammen med Lars Saabye Christensen, og tilbakeviser at det ble gjort flere endringer enn det som vanligvis gjøres i produksjonsprosessen.

Overveldet av støtte - Ethvert manus må jo gjennom forandring, det er mange ledd, blant annet klippere. Men dette manuset er ikke spesielt omgjort eller omskrevet. Derfor er det rart at dettopp dette manuset og denne filmen er gjort til gjenstand for å drive en debatt, sier Sjursen til Dagbladet.

Frobenius hevder også at filmen aldri ville fått støtte hvis ikke han følte seg tvunget til å støtte en film med en kvinnelig regissør. Utspillet har trigget en debatt om kjønnskvotering i norsk film.

- Jeg lurer på hvorfor Frobenius gjør dette. Jeg vil si til alle jenter og kvinner at jeg er blitt overveldet av støtte fra menn med god selvtillit og dermed makt og innflytelse. Menn som ikke har behov for å bruke kvinner på en måte som er til skade for andre, sier Sjursen i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer