Overveldet GP-vinner

Jostein Hasselgård (23) hadde kveldens største fanklubb i salen, og jubelbrølet da vinneren var kåret ville ingen ende ta. - Dette er helt fullstendig sinnssykt, sa en forfjamset vinner.

- Dette er fryktelig moro. Jeg hadde gått gjennom alle mulige scenarier på forhånd, inkludert både første- og sisteplass, men det er ikke mulig å forberede seg på noe som dette. Det blir helt spinnvilt å representere Norge i Riga, sa Jostein, mens gratulasjoner, blomster, blits og mikrofoner kjempet om oppmerksomheten hans. Men Jostein så ut til å ha full kontroll i alt kaoset.

- Jeg er en rolig type, og dessuten har det ikke gått helt opp for meg at jeg har vunnet ennå, forklarte han.

Stolt familie

Vinnerlåten «I'm Not Afraid To Move On» er skrevet av Arve Furset.

GP-resultatene:

Jostein Hasselgård «I'm Not Afraid to Move On» 78 460

Alfie «One» 50 885

Birgitte Einarsen «Good Evening, Europe»25 978

Bettan, Lotta og Kikki «Din hånd i min hånd» 25 962

Daddy Cool «Don't Stop» 25

Linda Kvam «You've Got A Hold On Me» 25

Monopole «Wonderful Girl» 18

Ingvild Pedersen «Anyway You Want It» 16

Soda «Fool in Love» 13

Erik Jacobsen «So You Say» 5

Don «Perfect Tragedy» 4

Åse Karin Hjelen «Han kom som en vind» 0

- Det er en positiv kjærlighetslåt, sier Jostein.

24. mai skal han framføre den foran millioner av tv-seere fra hele Europa i finalen i Riga.

Jostein har to års studier i jazzvokal ved Musikkhøyskolen bak seg, men siden august har han jobbet ved skolefritidsordningen på Munkerud skole i Oslo.

- Jeg tok et friår for å gjøre noe helt annet enn musikk, for å finne ut hva det egentlig er jeg vil. Jeg satser ikke på å bli noen popstjerne, men musiker, og da må man være villig til å ofre mye og satse veldig hardt.

Jostein anslår at han hadde en heiagjeng på over hundre stykker i salen, inkludert mamma Eva Ringsby, pappa Thorbjørg Hasselgård og broren Vegard Hasselgård.

- Vi er så stolte av Jostein i kveld, og nå gleder vi oss til å reise til Riga, strålte mamma Eva.

- Søt og kul

Også på plass i salen var Lisleby ungdomskor, som Jostein er musikalsk leder for, og flere barn fra skolefritidsordningen hvor han jobber. Blant andre Vilde Nordseth (8) og Julie Verlo (8).

- Jostein er søt og kul, og så gir han så fine befalinger. Vi håpet at han skulle vinne, og da han gjorde det ble vi kjempeglade! forklarte jentene.

Og dermed var det bare å sette i gang feiringen for årets Grand Prix-vinner.

- Nå skal jeg først feire på Smuget, og så sammen med vennene mine.

JORDNÆR VINNER: Jostein Hasselgård bryr seg lite om glamour og glitter, det er musikken som er viktigst for Fredrikstad-gutten, som til daglig jobber i skolefritidsordningen. Her sammen med Charlotte Lade (t.v) og Ulrikke Mystuen Wilhelmsen. <P>