- Overvinner dysleksi med scientologi

Tom Cruise fikk påvist dysleksi som 7-åring. I voksen alder overvant han angivelig lesevanskene ved hjelp av scientolgi.

Lesevanskene gjorde ikke bare Cruise til en skoletaper. I tillegg møtte han problemer i arbeidet som skuespiller. Å lese manuskripter kunne være svært problematisk for Cruise, ifølge

NEWS.com .

Dysleksien var en hemsko for Cruise helt til han slo gjennom som skuespiller, med filmen «Top Gun» i 1986.

Samme år leste Cruise en bok om den amerikanske Scientologikirken, som en innstiftet av science fiction-forfatteren L. Ron Hubbard. Hubbards læremetoder ble en åpenbaring for skuespilleren.

- Endelig falt alt på plass, har Cruise sagt. Mange mennesker hadde forsøkt å undervise meg, men ingen hadde lært meg hvordan jeg skulle lære.

Nå arbeider Cruise for å spre Hubbards lære rundt omkring i verden.

- Jeg ønsker ikke at andre skal gjennomgå det samme som meg, har Cruise uttalt.

Mange er kritisk til Scientologikirkens virksomhet. Andreas Heldal-Lund driver nettstedet

www.xenu.net

. Han kaster harde skyts mot Scientologikirkens metoder:

- Årsakene til dysleksi er neurobiologisk og genetisk, det er ikke noe man kurerer gjennom Scientologikirkens metoder. Jeg vil påstå at Cruise bevisst benytter dette argumentet for å lokke flere til Scientologikirken.

- Hver dag forsøker jeg å hjelpe ofre av denne kulten, jeg kjenner tusenvis av ødelagte liv og familier i Norge og resten av verden, sier Heldal-Lund.

HAN KAN SMILE: Han har overvunnet lesevanskene og er lykkelig som skuespiller.