Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Overvinner dysleksi med scientologi

Tom Cruise fikk påvist dysleksi som 7-åring. I voksen alder overvant han angivelig lesevanskene ved hjelp av scientolgi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lesevanskene gjorde ikke bare Cruise til en skoletaper. I tillegg møtte han problemer i arbeidet som skuespiller. Å lese manuskripter kunne være svært problematisk for Cruise, ifølge

NEWS.com .

Dysleksien var en hemsko for Cruise helt til han slo gjennom som skuespiller, med filmen «Top Gun» i 1986.

Samme år leste Cruise en bok om den amerikanske Scientologikirken, som en innstiftet av science fiction-forfatteren L. Ron Hubbard. Hubbards læremetoder ble en åpenbaring for skuespilleren.

- Endelig falt alt på plass, har Cruise sagt. Mange mennesker hadde forsøkt å undervise meg, men ingen hadde lært meg hvordan jeg skulle lære.

Nå arbeider Cruise for å spre Hubbards lære rundt omkring i verden.

- Jeg ønsker ikke at andre skal gjennomgå det samme som meg, har Cruise uttalt.

Mange er kritisk til Scientologikirkens virksomhet. Andreas Heldal-Lund driver nettstedet

www.xenu.net

. Han kaster harde skyts mot Scientologikirkens metoder:

- Årsakene til dysleksi er neurobiologisk og genetisk, det er ikke noe man kurerer gjennom Scientologikirkens metoder. Jeg vil påstå at Cruise bevisst benytter dette argumentet for å lokke flere til Scientologikirken.

- Hver dag forsøker jeg å hjelpe ofre av denne kulten, jeg kjenner tusenvis av ødelagte liv og familier i Norge og resten av verden, sier Heldal-Lund.

HAN KAN SMILE: Han har overvunnet lesevanskene og er lykkelig som skuespiller.