Øya-band i konsertslåsskamp

Crystal Castles slo til sikkerhetsvakt.

||| (Dagbladet.no): Den canadiske elektropunk-duoen Crystal Castles spilte natt til søndag på klubbprogrammet til festivalen Sonar i Barcelona. Etter å ha fått nok av elendig lyd gjennom hele konserten, begynte vokalist Alice Glass å rasere scenen i sinne, melder NME.

Etter at trommesettet hadde fått smake mer enn bare trommestikkene, men også betonggulvet, kastet hun restene av det på sikkerhetsvaktene nedenfor scenen. Også makkeren Ethan Kath kastet seg inn i basketaket. Etter at Alice Glass hadde slått til en av vaktene, kom Kath i fullt firsprang og hev seg på den samme vakten, som da var i full gang med å dra en sprellende Glass av scenen.

Konserten ble forståeling nok avsluttet der og da.

Konserttwitring

Den engelske artisten Little Boots, som for tiden er Hove-aktuell, var på konserten og twitret om hendelsen.

- Wow, jeg var nettopp på Crystal Castles-konserten og Alice Glass slo til lydmannen etter at han prøvde å rugbytackle henne på scenen, skrev hun på Twitter-siden sin like etter konsertslutt.

Øyafestivalens pressesjef Jonas Prangerød er imidlertid ikke redd for at festivalens vakthold skal få et ublidt møte med den hardslående duoen.

- Vi går ut i fra at alle artister som stille opp hos oss oppfører seg noenlunde ordentlig, humrer Prangerød.

KLIKKET: Elektropunk-bandet Crystal Castles. Foto: Pierre Verdy/AFP
KLIKKET: Elektropunk-bandet Crystal Castles. Foto: Pierre Verdy/AFP Vis mer

Crystal Castles ga ut debutalbumet i fjor vår til meget gode kritikker. Vokalist Alice Glass har også toppet NMEs liste over verdens kuleste personer i 2008 foran Jay-Z og Andrew VanWyngarden i MGMT.

Flere sammenbrudd
I august skal de spille på Øyafestivalen etter å ha avlyst deres planlagte opptreden på fjorårets Hovefestival.

Det imidlertid ikke første gangen i sommer at nord-amerikanske artister har fått sammenbrudd på scenen i Barcelona. I slutten av mai måtte San Diego-duoen Wavves ta en pause fra konserter og avlyse europaturneen sin, som inkluderte Garage i Oslo, utløst av en litt for urutinert dopcocktail bestående av ecstasy, valium og xanax.

TWITRET: Little Boots var på konserten og delte opplevelsene sine med twitterfølgerne sine etterpå. Foto: Stella Pictures
TWITRET: Little Boots var på konserten og delte opplevelsene sine med twitterfølgerne sine etterpå. Foto: Stella Pictures Vis mer