Øya-band rammet av streik

Jobber med andre alternativer, sier festivalledelsen.

MIDDELALDERPARKEN (Dagbladet.no): Øya-festivalen har fått sin andre skuffelse i fanget i dag. I går var det det nitriste været i Oslo som la en demper på stemningen, i dag er det det britiske bandet Duke Spirit.

Bandet er rammet av den spontane flystreiken som lammet London i morgentimene i dag, og kommer seg ikke til Oslo.

- De hadde ingen mulighet til å booke om billettene, og skal spille et annet sted i morgen. Derfor reiser de direkte dit ved første mulighet, forteller informasjonsansvarlig for Øya.

- Vi jobber med et annet alternativ som er Oslo-basert, men vi kan ikke bekrefte noe ennå. Det er litt vanskelig å booke inn en konsert med så kort varsel.

Kakefest i morgen

I går var det ifølge festivalledelsen rundt 12 000 mennesker inne i Middelalderparken i Oslo. Uten at festivalledelsen har hørt om noe trøbbel i det hele tatt.

- Det gikk helt glimrende faktisk. Publikum var veldig tålmodige med det regnet som var.

Og i morgen blir det enda mer hygge for festvalgjengerne. Da markerer nemlig Statens Vegvesen oppstarten av Bjørvika-tunnellen med kake inne på festivalområdet klokka 14.

  • I dag er det en liten programendring på scenen i Enga. På grunn av lang riggetid for Satyricon begynner alle de andre bandene som skal spille på Enga-scenen konsertene 15 minutter før oppsatt.
HINDRET AV STREIKEN: Et av ifølge Øya-festivalen Storbritannias mest lovende rockeband, spiller ikke på Øya i kveld likevel.