Øya erter Hove-generalen

- Barnslig, mener Svein Bjørge.

(Dagbladet.no): «Svein Bjørge, som til daglig uttaler seg på vegne av nyetablerte Hovefestivalen, går ikke rundt grøten. Men litt rundt seg selv kanskje? Her er noen av høstens høydepunkter.»

Slik innledes teksten som i dag ble lagt ut på Øyafestivalens hjemmesider. Øya har listet opp noen sitater fra bransjeveteran Bjørge, som de deretter morer seg over.

- Dette er en liten, uhøytidelig samling sitater som Svein Bjørge har kommet med den siste tida. Vi regner med at det er takhøyde for dette, sier Øyas pressetalsmann Jonas Prangerød til Dagbladet.no.

- Aggressiv budgivning

Øya harselerer blant annet med at Bjørge uttalte at han ønsket seg Metallica og Red Hot Chili Peppers til Hove neste år, når han i går fortalte til Dagsavisen at Hove ikke ville være med på galoppen rundt de største artistene.

«De aller fleste norske festivalene med ambisjoner om å trekke større internasjonale navn har møtt Hovefestivalen i døra, og måttet gi tapt ovenfor en rimelig aggressiv budgivning fra Hovefestivalen», heter det på hjemmesiden.

- Hove har vært opptatt av å distansere seg fra at de er en del av kampen for attraktive artister. Den kampen er Hove, vi og de andre større festivalene en like stor del av, sier Prangerød.

I dag uttalte Bjørge til NRK at prisen på norske artister har skutt i været det siste året. Samtidig skriver NRK at han ønsker at festivalene samarbeider mer.

¨HØYT UNDER TAKET?: Jonas Prangerød håper at folk skjønner at «Bjørge-lista» er humoristisk ment. Foto: SCANPIX
¨HØYT UNDER TAKET?: Jonas Prangerød håper at folk skjønner at «Bjørge-lista» er humoristisk ment. Foto: SCANPIX Vis mer

Øyafestivalen tolker dette som om han «oppfordrer til prissamarbeid mellom festivalene - men er ikke det ulovlig \' a? Kartellvirksomhet?»

- Litt prematurt

Prangerød understreker det humoristiske i innlegget, og avviser all snakk om at Øya nå er i ferd med å kaste seg inn i noen «festivalkrig».

Samtidig sier Øya-talsmannen at han ikke syns et prissamarbeid er veien å gå.

- Det høres ikke helt sunt ut. Vi må nok leve med et marked der ting har ulik pris. Jeg ser ikke helt for meg hvordan dette skal fungere, sier han.

Svein Bjørge flirer litt når Dagbladet.no leser opp lista for ham.

- Men dette er litt prematurt, syns jeg. Når man klipper sammen sitater på denne måten, kan man konstruere akkurat det man vil, sier han.

Ønsker ikke Metallica

Øya erter Hove-generalen

Bjørge avviser at han noen gang har uttalt at han ønsker seg Red Hot Chili Peppers og Metallica til Hove.

- Det var nok et eksempel på journalistisk frihet. Det jeg mente var at det av og til hadde vært et problem for Quart at de ikke hadde nok kapasitet når storkanonene var tilgjengelig. Men på Hove er det Toffen som booker, og han vil fortsette med det han er best på - å være tidligst ute med nye navn, sier Bjørge.

Hove-sjefen er heller ikke interessert i et prissamarbeid mellom festivalene, men mener han peker på et reelt problem når et band som BigBang kan ha en prisøkning på 80 000 kroner på ett år - uten å ha utgitt plate i mellomtida.

- Hva nå? Blir det svar til Øya på Hovefestivalens hjemmesider?

- Nei, jeg tror vel ikke det. Selv om det kunne vært fristende å samle sammen en del sitater som Øya har kommet med de siste årene.

PREMATURT: Men Svein Bjørge vil avstå fra å hevne seg.