Øya får internasjonal oppmerksomhet for sin line-up

56 prosent av bandene har nemlig et kvinnelig medlem.

FLERE KVINNER: Øyafestivalen får ros for årets line-up. Her er den svenske artisten Robyn under fjorårets festival. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
FLERE KVINNER: Øyafestivalen får ros for årets line-up. Her er den svenske artisten Robyn under fjorårets festival. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Øyafestivalen har tidligere fått kritikk for å booke for få kvinner til festivalen.

I 2011 skrev Aftenposten at nærmere 90 prosent av navnene på plakaten det året var menn.

I år er ikke dette tilfellet, da Øyafestivalen har en line-up hvor 56 prosent av bandene har et kvinnelig medlem. Søker stor bredde Britiske The Independent har lagt merke til Øyas program i år, og roser nå festivalen for «å gi kvinnelige artister berømmelsen de fortjener».

Avisa omtaler også hvordan Øya skiller seg ut fra søskenfestivalene Reading og Leeds i England. På de festivalene, skrev de i februar at det kun var ti navn med kvinnelige medlemmer.

- Vi ønsker en stor bredde i programmet vårt. Som en del av det er det både fint å få frem sterke kvinnelige artister som Susanne Sundfør, og finne gode nye navn, sier pressesjef i Øyafestivalen, Jonas Prangerød, til Dagbladet.

Han håper at gjennombrudd fra kvinnelige artister vil inspirere flere jenter til å gi musikken en sjanse. - Gode inspirasjonskilder På plakaten i år står Susanne Sundfør og Florence and The Machine som to av fire hovednavn. Sammen med dem, kommer Emilie Nicolas, Jenny Hval og The Julie Ruin, og mange flere med kvinnelige medlemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.