Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Øya frykter ikke masse-avlysninger

Til tross for flykaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Til tross for kaos ved flyplassene i London, frykter ikke Øyafestivalen mange avlysninger som følge av at artistene ikke som kommer seg til Norge.

Tidligere var man redd for at The Pipettes og Snow Patrol - som spiller under Øyanatt i kveld - ikke ville komme seg til landet. Nå har det imidlertid ordnet seg for førstnevnte band.

- The Pipettes har landet. Så nå mangler vi bare ett band, og det er Snow Patrol, sier Jonas Prangerød, pressesjef for Øya, til Dagbladet.no.

Alle de andre bandene som spiller i dag er på plass i landet.

Håper på Hot Chip

Det kan imidlertid hende at flykaoset også får konsekvenser for morgendagens festivalprogram - avhengig av når engelskmennene igjen får fart på flytrafikken.

Dagbladet.no kjenner blant annet til at kritikerroste Hot Chip skulle mellomlande i England på vei fra USA. De må nå legge om reiseruta.

- Vi jobber febrilsk med saken, og satser alt på at det ordner seg, sier Peer Osmundsvåg i Atomic Agency.

LANG VENTETID: Dette bildet ble tatt av bookingagent Andy Dougin, som møtte lange køer da han skulle komme seg fra Stanstead til Oslo og Øyafestivalen i formiddag. MMS-FOTO: ANDY DOUGIN
LANG VENTETID: Dette bildet ble tatt av bookingagent Andy Dougin, som møtte lange køer da han skulle komme seg fra Stanstead til Oslo og Øyafestivalen i formiddag. MMS-FOTO: ANDY DOUGIN Vis mer

Heller ikke Jonas Prangerød kan annet enn å krysse fingrene.

- Vi satser på at det går bra. Vi har ikke fått noen avlysninger ennå, og håper det vil være lettere å komme seg fra London til Oslo i morgen.

Litt bransjetrøbbel

Prangerød opplyser at mange av bandene som skal spille på Øya uansett er på turné, og ofte flyr til Oslo fra andre land enn England og USA.

Også en rekke bransjefolk som hadde meldt sin ankomst til Oslo i dag har slitt med å komme seg ut av England.

MMS-bildene i denne saken er for eksempel tatt av bookingagent Andy Dougin, som har slitt med å komme seg fra Stanstead til Oslo.

- Når det gjelder bransjefolkene er jeg ikke hundre prosent oppdatert. Men jeg føler vi har kontroll, og regner med at jeg får vite det dersom det blir vanskeligheter underveis, sier Prangerød.

<B>STRENGE SIKKERHETSTILTAK: De reisende får blant annet ikke ta med seg håndbagasje.
KAOSET: Øyafestivalens Jonas Prangerød tror likevel ikke at de mange forsinkelsene fører til avlysninger på Øya.