Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Øya ruster opp til festivalkrigen

Utvider fra tre til fire dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mange ser med store forventninger fram til sommerens festivalkrig mellom Quart og Hovefestivalen. Men også Øya forsterkes før neste år. Nå er det besluttet å utvide festivalen fra tre til fire dager.

- Vi har diskutert dette internt i et par år allerede, og gjør det uavhengig av det som har skjedd på sørlandet. Dette handler om at vi har vært utsolgt i flere år, og tror at både vi og publikum er klare for å ta et steg opp, sier pressetalsmann Jonas Prangerød til Dagbladet.no.

Holder på bredden

Festivalen vil nå vare fra onsdag til lørdag, med en egen klubbdag tirsdag.

- Utvidelsen innebærer at vi kommer til å bruke noe mer penger på artister, men bookingmessig kommer vi til å ligge på den samme stilen. Vi ønsker stor bredde sjangermessig, samt å holde på kombinasjonen av kjente artister og ny musikk som vi ønsker at folk skal oppdage, sier Prangerød.

Festivalen offentliggjorde i dag Anja Garbarek, BigBang, Pleasure, Bloodlights, Amulet, New Violators og Shit City som de første norske navnene på neste års plakat.

For Amulet er dette siste konsert noensinne, og vokalist Torgny Amdam uttrykte i Dagbladet i oktober et ønske om å avslutte på nettopp på Øya.

Slipper ikke inn flere

MER ØYA: Øyafestivalen har vært utsolgt flere måneder før festivalstart i flere år på rad. Nå utvider de med én dag. Foto: SCANPIX
MER ØYA: Øyafestivalen har vært utsolgt flere måneder før festivalstart i flere år på rad. Nå utvider de med én dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Selv om Øya utvider i antallet dager, vil de ikke slippe inn flere folk av gangen enn tidligere.

- Vi vil bruke det samme området, og bevare festivalen i samme størrelsesorden. Vi føler med andre ord ikke at vi kan slippe inn flere mennesker, og så det derfor som hensiktsmessig at vi i stedet utvidet i antallet dager.

Arbeidet med booking fortsetter nå med full styrke. Prangerød regner med å ha de første internasjonale navnene på plass over nyttår.

- Vil Hovefestivalen også gi dere økt konkurranse på bookingmarkedet?

- Alle arrangører ønsker jo å ha attraktive band, og det vil alltid være navn som er ønsket av flere. Men mye handler også om hvilke perioder band turnerer i. Særlig gjelder dette amerikanske band, sier Prangerød.

Hele Norges coronakart