Øya 2021:

Øyafestivalen er avlyst

- Et lite mareritt, sier daglig leder i Øyafestivalen, Tonje Kaada, etter at arrangementet blir den siste i den stadig lengre rekken av avlyste festivaler i sommer.

DET VAR EN GANG: Det var stor stemning blant publikum på Øyafestivalen i 2018, da Arcade Fire spilte på scenen Amfiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DET VAR EN GANG: Det var stor stemning blant publikum på Øyafestivalen i 2018, da Arcade Fire spilte på scenen Amfiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Øyafestivalen i Oslo er avlyst, opplyser festivalen i en pressemelding.

- Vi vet at dere har gledet dere til Øya 2021. Det har vi også. Derfor er det tungt å måtte fortelle at vi nå har tatt avgjørelsen om å ikke arrangere festival i år, sier daglig leder Tonje Kaada i en pressemelding.

- Vi har sett over de siste ukene at sannsynligheten har gått ned for at vi kunne gjennomføre festivalen. Når det nå avlyses for andre år på rad, så er det utrolig kjipt, sier Kaada til Dagbladet.

Fra før er også festivaler som Stavernfestivalen, Piknik i Parken, og Kadetten avlyst for i år.

Kan få pengene tilbake

- Vårt største ønske det siste året har vært å få samle artister, publikum, festivalarbeidere, frivillige og samarbeidspartnere til en unik festivalopplevelse i Tøyenparken, men det blir ikke mulig med de rammene som myndighetene la fram denne uka, skriver hun.

De som har kjøpt billett til festivalen både i 2020 og 2021, vil få muligheten til enten å få pengene igjen, eller å overføre billetten til neste års festival, opplyser de.

- Det er knyttet for mye usikkerhet til rammene som foreligger, og selv ikke «best case scenario» med 5.000 mennesker er forenelig med den publikumsopplevelsen Øyafestivalen skal stå for. Vi har dermed ikke noe annet valg enn å innse at det heller ikke blir Øya i 2021. Selv om vi er lei oss er det en lettelse å kunne komme med en avklaring til alle som har ventet på det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer