Øya 2021:

Øyafestivalen er avlyst

- Et lite mareritt, sier daglig leder i Øyafestivalen, Tonje Kaada, etter at arrangementet blir den siste i den stadig lengre rekken av avlyste festivaler i sommer.

DET VAR EN GANG: Det var stor stemning blant publikum på Øyafestivalen i 2018, da Arcade Fire spilte på scenen Amfiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DET VAR EN GANG: Det var stor stemning blant publikum på Øyafestivalen i 2018, da Arcade Fire spilte på scenen Amfiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øyafestivalen i Oslo er avlyst, opplyser festivalen i en pressemelding.

- Vi vet at dere har gledet dere til Øya 2021. Det har vi også. Derfor er det tungt å måtte fortelle at vi nå har tatt avgjørelsen om å ikke arrangere festival i år, sier daglig leder Tonje Kaada i en pressemelding.

- Vi har sett over de siste ukene at sannsynligheten har gått ned for at vi kunne gjennomføre festivalen. Når det nå avlyses for andre år på rad, så er det utrolig kjipt, sier Kaada til Dagbladet.

Fra før er også festivaler som Stavernfestivalen, Piknik i Parken, og Kadetten avlyst for i år.

Kan få pengene tilbake

- Vårt største ønske det siste året har vært å få samle artister, publikum, festivalarbeidere, frivillige og samarbeidspartnere til en unik festivalopplevelse i Tøyenparken, men det blir ikke mulig med de rammene som myndighetene la fram denne uka, skriver hun.

De som har kjøpt billett til festivalen både i 2020 og 2021, vil få muligheten til enten å få pengene igjen, eller å overføre billetten til neste års festival, opplyser de.

- Det er knyttet for mye usikkerhet til rammene som foreligger, og selv ikke «best case scenario» med 5.000 mennesker er forenelig med den publikumsopplevelsen Øyafestivalen skal stå for. Vi har dermed ikke noe annet valg enn å innse at det heller ikke blir Øya i 2021. Selv om vi er lei oss er det en lettelse å kunne komme med en avklaring til alle som har ventet på det.

TEST-FESTIVAL: 5000 mennesker slapp munnbind og kunne stå tett oppi hverandre under en mini-festival i Liverpool 2.mai. Video: AP. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

- Vi kommer tilbake til detaljene om refusjon og overføring innen utgangen av uke 20. Informasjon vil bli publisert på oyafestivalen.no og sendes ut på e-post til billettkjøpere, skriver festivalen på hjemmesiden.

Vurderer mindre arrangement

- Planen som Abid Raja la fram på onsdag er foreløpig, og vi aner fortsatt ikke nøyaktig når vi er på de ulike trinnene av gjenåpningen. I tillegg er det fortsatt mye usikkerhet om coronasertifikat og hurtigtesting, sier Kaada.

Hun opplyser at hva de økonomiske konsekvensene av avlysningen blir fortsatt er ukjent, men sier hun «krysser fingrene for at han holder ord» når det gjelder kulturminister Rajas uttalelse om at regjeringen skal kompensere økonomisk så lenge arrangører blir rammet av restriksjoner.

Kaada forteller også at muligheten fortsatt er til stede for at det kan bli et arrangement, men på en mindre skala.

- Vi ser fortsatt på muligheten for å arrangere noe annet enn Øyafestivalen innenfor de rammene som finnes. Men da må stimuleringsordningen fungere bedre enn den har gjort, sier hun.

Hun forteller videre at festivalens ansatte og frivillige ble skuffet over nyheten, men at alle har vist stor forståelse for avgjørelsen.

- Det er mye kjærlighet, og det er veldig fint å se. Folk gleder seg til 2022, og det gjør vi og, avslutter hun.

Festivalen kommer tilbake til Tøyenparken i Oslo 9-13. august neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer