Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Øyafestivalen er en kjempesuksess

20 000 besøkende på to dager og stekende sommersol gir Øyafestivalens ledelse grunn til å smile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Da vi arrangerte den første Øyafestivalen, hadde vi som mål at den skulle bli årets store begivenhet for norsk musikk. Det målet har vi nådd, sier Øyafestivalens pressesjef, styremedlem og deleier Christian Østlie til NTB.

Årets festival - den femte i rekken - ble utsolgt tre uker før det hele startet med klubbdagen torsdag. På denne kvelden alene deltok 3.500 personer, og hele 20.000 festivalgjengere har besøkt festivalområdet fredag og lørdag.

Øyafestivalen puster nå Quartfestivalen i nakken når det gjelder størrelse, og ledelsen ser seg nå nødt til å utvide.

- Vi kunne ha solgt ut hele festivalen enda en gang, interessen har vært enorm. Fra neste år vil vi utvide festivalen med i hvert fall én dag. Vi vurderer også å utvide antallet klubber på klubb dagen for å illustrere at Oslo er en glimrende rockeby. Jeg kan også fortelle at vi i natt har booket bandet Monstermagnet til neste års festival, sier Østlie.

Stekende sol og lettkledde kropper har preget årets festival. Enkelte har tatt sjansen på å bade i det bakterieinfiserte vannet som omgir festivalområdet, men de aller fleste later til å være mest opptatt av musikken.

- Vi har et meget godt publikum som er svært opptatt av musikken som spilles. Det er alltid mange mennesker foran scenen, sier Østlie.

Mange mennesker står også i kø foran teltene som selger mat og drikke. Alt medbrakt er strengt forbudt, ikke engang en vannflaske eller en bollepose slipper forbi vaktenes skarpe blikk.

- Det er et valg vi har måttet ta. For å klare å selge mat og drikke til en rimelig pris, er vi nødt til å nekte folk å ta med egen føde, forklarer Østlie.

(NTB)

<B>FEIRER MUSIKKEN OG SOMMERNATTA: Folkehavet bølger til tonene i Middelalderparken.
<B>HELVETES BRA: Hank von Helvete og resten av gutta i Turboneger rocket Øya-festivalen.