TØYEN: I fjor flyttet Øyafestivalen fra Middelalderparken til Tøyenparken, til enkelte naboers irritasjon. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TØYEN: I fjor flyttet Øyafestivalen fra Middelalderparken til Tøyenparken, til enkelte naboers irritasjon. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Øyafestivalen er et støyhelvete

Hva med oss som bor her, som ikke skal på festen, og stenges ute fra parken, fotballbanen og svømmehallen i tre uker, rett før skolestart?

Meninger

Smarte naboer inkluderer naboer når de holder fest. Det gjør ikke Øya. Dermed blir det som kunne vært et årlig løft for Tøyen-borgeren et helvete for mange. Jeg er hun som klagde i fjor, og jeg klager igjen.

Flir av meg om du vil. Jeg er en av mange som har fått et 20 dagers støyhelvete inn i livet mitt, døgnet rundt. Jeg er rettsløs, og jeg flirer ikke. Om du er en av dem som nå tenker at dette må hun jaggu tåle, ønsker jeg seriøst å bytte bolig med deg under Øya i 2016.

Jeg har vært en ivrig festivalgjenger med store musikkopplevelser på Roskilde, Øya, Hultsfred og Midtfyn. Jeg er interessert i musikk og er ikke negativ til festivaler. Jeg er derimot negativ til ideen om å plassere en såpass stor musikkfestival inn i et boligstrøk, uten å invitere eller inkludere naboene. Hvorfor leide Oslo kommune ut en bypark? Glemte de at det bor mange her? Hva med dem som bor her, som kanskje ikke skal på festen, som stenges ute fra parken, fotballbanen og svømmehallen i tre uker, rett før skolestart? Er dette en del av Tøyenløftet? Løfter det Tøyen at utebassenget bare er åpent for Øyas stjerner og deres spesielt inviterte gjester, i godværet på slutten av sommeren?

Jeg har bodd i området i 25 år. Jeg har barn og er lokalpatriot. Området jeg bor i er barnevennlig med store grøntarealer rundt. Denne idyllen stenges i ca. 20 dager.

Vi skal også tåle opp mot 80 db fra to scener samtidig. . Rigging og gressklipping kan gjøres på natta. Konserter kan holdes fra kl. 07 til 23. Er det da like greit, og for hvem? Noen sier «Øya er en gave til Tøyen». Nei, Øya er en gave til dem som ikke bor her og kan betale for seg. Det er en gave til dem som har råd til å kjøpe kostbar mat og drikke fra festivalens økologiske partnere. Sjekk hjemmesiden og se om du finner noe som hører hjemme på Tøyen.

Finner du mat fra de lokale kafeene? Tøyen cola? Har musikkorpsene og speider'n inntjeningsmuligheter? Går noe av inntektene til fotballklubbene eller til lys i parken?

Kjære Oslo kommune og Øya, la beboerne få noe igjen for å være utestengt fra nærområdet sitt i tre uker. Involver bydelen og dens innbyggere. Ikke la oss stå utenfor og se inn.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.