Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Øyafestivalen er klar

Norske artister, miljøvern og fokus på å selge norsk musikk til utlandet er Øyafestivalens stolper i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag offentliggjorde Øyafestivalen hele programmet for augusthelga 6. til 9. august.

Blant nyhetene finner vi svenske Union Carbide Production (UCP), forgjengeren til rockerne Soundtrack Of Our Lives. UCP gjenforentes på Hultsfred-festivalen etter 10 år i mer eller mindre dvale. Men konserten i Middelalderparken blir bandets siste, ifølge Øyagjengen.

Fra før er blant annet Turboneger, Røyksopp, Amulet og Jaga Jazzist klare til augusthelgen.

Festivalprogrammet finner du på FREDAGs Øya-sider.

Hva skjer

Øyafestivalen består av tre ulike elementer. Kickstart skjer onsdag 6. august på Rockefeller i Oslo. Her spiller blant annet Ricochets, Magnet og Mormones.

Dagen etter er det klart for klubbdagen. 15 klubber med en samlet kapasitet på 3500 samler band som Mando Diao, Minor Majority og Furia. Det fullstendige programmet her er ikke fortsatt ikke klart, men Øya-ledelsen regner med at alt er klart neste mandag. Fredag er det klart for rock i Middelalderparken.

Eksport

- Det spiller rundt 50 norske band på Øya i år. Vi i Øya-festivalen mener at norsk musikk ikke har nådd toppen, men er på vei til noe enda bedre. I år kommer vi til å satse på invitere utenlandske journalister og internasjonal musikkbransje til Øya for å hjelpe til med norsk musikkeksport, fortalte Øyas pr-sjef Christian B. Østlie på en pressekonferanse i dag.

For å få til dette må ledelsen lage et opplegg med økonomiske rammer som gjør det attraktivt og lett for å internasjonale aktører å ta turen til Oslo i august. Ifølge bookingansvarlig Claes Olsen har ambassadøren i London invitert folk, MTV er kontaktet samt internasjonale festivaler.

Miljø og billetter

Nytt av året for Øyafestivalen er mat basert på økologiske råvarer, resirkulering av mat, bestikk og begere. I tillegg skal det lages en miljøhåndbok der festivaler får en sjekkliste over hvordan de best ivaretar moder jord.

- Vi ønsker å være et forbilde for andre norske festivaler når det gjelder miljøvern, sier Østlie.

Ellers kunne fornøyde arrangører i dag melde at billettsalget går riktig så bra. Til nå er det solgt 6000 av tilsammen 16000 dags- og todagerspass.

- I fjor på samme tid hadde vi solgt 280, opplyste en smilende Olsen.

Øyafestivalen arrangeres fra 6. til 9. august i Oslo. Offisiell hjemmeside er Oyafestivalen.com