Øyafestivalen hengt ut av Quart

Skittkastingen mellom to av Norges mest profilerte festivaler, Quart-festivalen og Øyafestivalen, er i gang.

På Quart-festivalens hjemmesider ble det lagt ut en tegneserie som framstiller folkene på Øyafestivalen som nynazister og kommersielt tatt bakfra av merkevaregiganten Levi\'s. Den omstridte serien, som er tegnet av Ronny Haugeland (25), er nå fjernet fra Quarts hjemmesider.

Over streken

Pressesjef Christian B. Østlie i Øyafestivalen sier at Quart-festivalen har gått over streken, og betegner tegneserien som russehumor og et lite vellykket PR-stunt.

- Vi har ingen problemer med å bli framstilt på ironisk vis som forsvarere av norsk musikk, men dette er kanskje ikke den hyggeligste måten å bli karikert på. Påstanden om at Levi\'s har booket en egen scene på festivalen, stemmer heller ikke. Men vi tar ikke dette tungt, og vi vil ikke slutte med å promotere norsk musikk og ha et godt samarbeid med Quart, sier Østlie.

- Vi synes det bør være såpass takhøyde i norsk musikkliv at folk bør tåle slikt, sier Quarts pressesjef, Pål Hetland, ifølge bransjebladet Ballade.

Angrer ikke

Haugeland sier at han tegnet stripene på oppdrag for Quart-festivalen, og at han ikke angrer.

- Vi harselerte med Øya-festivalen, som nærmest framstiller seg som nasjonalistiske i forhold til norsk musikk. Jeg tegnet en slags Hitler uten bart, som et symbol på Øya generelt. I tillegg har de latt seg rævpule av Levi\'s, og vi ville vise det også. Vitsen er enkel og ble kanskje oppfattet slemmere enn det som var ment, sier Haugeland.

NORGE FOR NORDMENN: Tegneserien som ble lagt ut på Quarts hjemmesider, hadde tittelen «Norge for nordmenn». Folkene bak Øya-festivalen ble framstilt som Hitler uten bart, og som nasjonalistiske i forhold til norsk musikk.