Øyafestivalen lanserer klubbkveld

Med Richie Hawtin.

(Dagbladet.no) Festivalsommeren er over oss. Roskilde er nettopp over, Quarten går for fullt, og Øyafestivalen er rett rundt hjørnet.

I år lanserer festivalen et nytt konsept, nemlig klubbkvelder i samarbeid med Blå.

- Vi ville gi et tilbud til folk som liker å danse til klubbmusikk. Det er mange av dem på festivalen vår, så vi slo oss sammen med Sunkissed på Blå og de var hyppe på å sette sammen en klubb-pakke for festivalkveldene, forteller Jonas Prangerød, Øyafestivalens PR-sjef.

Øya-gjengen slår på stortromma og inviterer like godt technostjerner som Richie Hawtin og Magda til å åpne klubbkonseptet.

Richie Hawtin er en av technoens store helter og innovatører og står bak noen av de mest nyskapende utgivelsene i techno-miljøet. På Blå spiller han mot Magda, en dame han ikke bare deler leiligheten i Berlin med, men også forkjærligheten for minimal house. På Blå får du oppleve de to stjernene i samspill, på hver sin platespiller.

Craig Richards er en annen av de store DJ\'ene som Øyafestivalen og Blå har fløyet inn for denne helga i august. Richards har spilt på London-klubben Fabric siden den åpnet, og er kjent for å få fart på den renommerte klubben med sin karakteristiske minimal tech-house.

Det er selvfølgelig også plass til norske DJ\'er på programmet. Kjente og kjære G-HA og Olanskii får æren av å spille samme kveld som Richie Hawtin og Magda. Og på uteserveringa varmer Trulz & Robin og Arildo & Ariane opp. Hvis vi er heldige, henter Arildo fram Detroit-skivene vi vet han har.

Klubbkveldene starter torsdag 11. august og går hver kveld på Blå så lenge festivalen varer, til og med den 13. august.

- Det ser ut til at dette kan bli veldig populært, og vi tror veldig på opplegget, sier Prangerød. - Dersom dette slår an, vil vi fortsette neste år med enda flere tilbud.

G-HA: Øyafestivalen får sin egen klubb. Sunkissed-DJ G-HA er selvfølgelig med.