- Øyafestivalen preget av nokså ordinær norskbooking

Kulturrådet har levert knutepunkt-rapport.

ETTERLYSER MER AMERIKANSK GITARROCK OG STRÅLENDE NORSKBOOKING: Kulturrådet vurderer Øyafestivalen som kunstnerisk ledende, men har noen innspill til deres videre virke som knutepunktfestival. Dama på bildet heter Janelle Monae og spiller ikke amerikansk gitarrock. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
ETTERLYSER MER AMERIKANSK GITARROCK OG STRÅLENDE NORSKBOOKING: Kulturrådet vurderer Øyafestivalen som kunstnerisk ledende, men har noen innspill til deres videre virke som knutepunktfestival. Dama på bildet heter Janelle Monae og spiller ikke amerikansk gitarrock. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kulturrådets evaluering av de norske knutepunktfestivalenes kunstneriske måloppnåelse er nå ferdigstilt, etter at Kulturdepartementet nylig fikk de siste rapportene i hende.

Dagbladet skrev i går om Norsk Countrytreff, som blant annet får kritikk i rapporten for å bidra til opprettholdelse av stereotyper og fordommer innen sjangeren.

Etterlyser gitarrock I samme rapport kommer det fram at Øyafestivalen, som mottar 2,1 millioner kroner per år fra statsbudsjettet i kraft av å være knutepunktfestival for rock-sjangeren, blir vurdert til å utvise en meget god kunstnerisk måloppnåelse.

De får likevel påpakning for å ikke vise et større mangfold innen rocksjangeren i rapporten, hvor Kulturrådet skriver at «det er overraskende at Øya i liten grad gir plass til sjangre som alternativ country og americana, og delvis senere generasjoner av singer-/songwritertradisjonen.» 

I Kulturrådets rapport står det også at fraværet av artister innenfor punk og new wave med opprinnelse i 70-tallet, samt 70- og 80-tallets amerikanske gitarrock, er påtagelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer