KJEDET SEG: Prince kjedet seg i Stockholm og ville opptre på Øyafestivalen, men fikk nei. Her fra Roskildefestivalen i 2010.  Foto: Eirik Helland Urke
KJEDET SEG: Prince kjedet seg i Stockholm og ville opptre på Øyafestivalen, men fikk nei. Her fra Roskildefestivalen i 2010. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

Øyafestivalen takket nei til Prince-konsert

Superstjernen ville gjerne spille.

I Christer Falcks og Petter Aagaards ferske bok «Prince: Shockadelica», kommer skribentparet med oppsiktsvekkende nyheter.

For knapper og glansbilder «Managementet tok til og med kontakt med Øyafestivalen og tilbød dem en konsert for knapper og glansbilder», skriver bl.a Falck og Aagaard.

Hendelsen skal ha skjedd i fjor i forbindelse med Prince' «Live Out Loud»-turneen.

I boka står det videre at kravet var at Prince forlangte å stå øverst på festivalplakaten, og at festivalledelsen håpet på at noen av hovedartistene skulle melde pass slik at de skulle få plass til Prince.

- Prince kjedet seg Øyafestivalens bookingsjef, Claes Olsen, bekrefter at Prince' management ringte festivalen, men at bildet er noe mer nyansert. Han skulle gjerne hatt Prince på plakaten, men det ble helt umulig.

- Vi fikk en telefon mandag om han kunne spille tirsdag - dagen før festivalen skulle starte, sier Olsen:

- Festivalen var en byggeplass, det var helt umulig å få dette til. Managementet fortalte at Prince satt i Stockholm og kjedet seg og gjerne ville spille i Oslo på fridagen sin.

- Gøy og frustrerende Claes Olsen vet ikke helt om han kan gå god for utsaget i boka om at Øyafestivalen skulle få Prince og bandet for «knapper og glansbilder», men forteller at prisen var noe hyggeligere.

- Det var nok forholdsvis billig, og det hadde blitt en morsom greie, forteller Olsen.

Han husker godt telefonen fra Prince-managementet: - Det var både gøy og frustrerende. Om vi har planer om å få ham hit, vil jeg ikke uttale meg om.

Hvorfor en bok? «Prince: Shockadelica» er en omfavnrik bok på nærmere 500 sider utstyrt med bilder, malerier og lister - i tillegg til faktaopplysninger og personlige betraktninger fra Christer Falck og Petter Aagaard - og samarbeidspartnerne Kaja Norum og Troy Gua.

NY BOK OM PRINCE: Christer Falck er medforfatter i en bok om superstjernen og multitalentet Prince.
Foto: Siv Johanne Seglem
NY BOK OM PRINCE: Christer Falck er medforfatter i en bok om superstjernen og multitalentet Prince. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer

«Hvorfor skrive en bok om Prince?», spør forfatterne seg i forordet - og svarer:

«Grunnen er enkel: det er snart en hel generasjon som ikke har opplevd Prince' storhetstid på 80-tallet, og han fortjener et langt større publikum. Livet hans er en ufattelig spennende reise gjennom moderne musikkhistorie.»

MÅTTE TAKKE NEI: Bookingsjef for Øyafestivalen Claes Olsen.  Foto: Anders Grønneberg
MÅTTE TAKKE NEI: Bookingsjef for Øyafestivalen Claes Olsen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer