Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Øyafestivalen tok feil av navnet til norsk pops nye wonderboy

- Det har jeg ikke sett. Kanskje jeg skal bytte navn.

SER DU FEILEN? I dagens Aftenposten hadde Øyafestivalen fått publisert en reklame av artistene de har fått bekrefta så langt. Det norske guttenavnet i midten, innramma i grønt, er stava feil. Sondre Justad har blitt Sindre. Foto: Ruben Pedersen / Dagbladet
SER DU FEILEN? I dagens Aftenposten hadde Øyafestivalen fått publisert en reklame av artistene de har fått bekrefta så langt. Det norske guttenavnet i midten, innramma i grønt, er stava feil. Sondre Justad har blitt Sindre. Foto: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det hender at skrivefeil slipper gjennom nåløyet fra tid til annen.

Noen ganger kan det være alvorlig, som skrivefeilen som kosta 250 briter jobben. Andre ganger kan det være flaut, som da en britisk storavis stava dysleksi feil på forsida.

Neste i rekka av pinlige skrivefeil står på Øyafestivalens regning. I en reklame publisert i dagens Aftenposten, har en norsk artist nemlig fått nytt navn.

Stort år Det er artisten Sondre Justad som har blitt omdøpt. Nå heter han Sindre, i hvert fall ifølge annonsen.

Dagbladet spør artisten om han har sett feilen.

- Det har jeg ikke sett før. Kanskje jeg burde bytte navn. Da blir det enklere å skille mellom meg og Lerche, skriver han i en tekstmelding.

Vanligvis er det etternavnet hans som skrives feil. Han forklarer at Justad fort kan bli Juvsdal, Jusdal og Jurstad. TV 2-programmet «God Sommer Norge» brukte sistnevnte etternavn under en sending i sommer.

FEIL NAVN: Øyafestivalen klarte å døpe Sondre Justad om til Sindre. Til Dagbladet tuller han med at det kanskje blir enklere å bytte navn. Foto: Tor G. Stenersen / Aftenposten / NTB Scanpix
FEIL NAVN: Øyafestivalen klarte å døpe Sondre Justad om til Sindre. Til Dagbladet tuller han med at det kanskje blir enklere å bytte navn. Foto: Tor G. Stenersen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer

Justad har hatt et stort år, med flere utsolgte konserter landet over. Skiva «Riv i hjertet» fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder, som sammenliknet Justad med en norsksyngende Sondre Lerche.

Han ble også omtalt som «poppens nye wonderboy». I desember spilte han for et utsolgt Rockefeller, og skal ha ekstrakonsert der i februar.

- Slurvete av oss Presseansvarlig for festivalen, Jonas Prangerød, skriver i en e-post til Dagbladet at feilen har blitt begått før. Han tror det handler om dårlig korrektur, noe han mener ikke er ukjent i norske aviser.

- Jeg har hørt det et par ganger før. Det er litt slurvete av oss, men det får vi nok retta opp til neste gang, skriver Prangerød.

Justads spilledato på festivalen er ennå ikke offentliggjort.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram