FÅR HØRE DET: Rapperen Travis Scott kommer ikke til Øyafestivalen. Måten avlysningen skjer på, får festivalen til å reagere. Foto: NTB Scanpix
FÅR HØRE DET: Rapperen Travis Scott kommer ikke til Øyafestivalen. Måten avlysningen skjer på, får festivalen til å reagere. Foto: NTB ScanpixVis mer

Øyafestivalen ut mot rapstjerneskudd: - Beklager at europeiske fans ikke tas på større alvor av artisten

Liker ikke måten Travis Scott har avlyst på.

(Dagbladet): Like etter nyheten om at den kritikerroste artisten Anohni har blitt syk, har det tikket inn enda en avlysning på kontoret til Øyafestivalen.

Rapstjerneskuddet Travis Scott, som hadde med seg giganter som Kanye West og Justin Bieber på sin forrige skive, har også avlyst.

Men der Anohni har influensa, er det andre grunner som gjør at Scott ikke blir å skue i Tøyenparken på fredag.

På artistens Instagram-konto ser det nemlig ut som han har lagt andre planer.

Det får Øyafestivalen til å reagere.

- Vi beklager at europeiske fans ikke tas på større alvor av artisten, skriver festivalen på sine nettsider.

Pressesjef Jonas Prangerød utdyper overfor Dagbladet:

- Når det gjelder Anohni, så håpet vi i det lengste at hun kunne gjennomføre konserten. Hele crewet kom til Oslo i går, men hun er altså ikke i fysisk stand til å synge.

- Men når Travis Scott avlyser, og så publiserer diverse steder at han har andre planer, så liker vi ikke måten publikum blir behandlet på. Det er dårlig gjort mot oss, men først og fremst dårlig gjort overfor fansen som hadde gleda seg, sier Prangerød.

Dette er andre året på rad hvor Travis Scott avlyser konsert i Norge.

Avlysningen er altså den siste i rekken av artister som skulle spilt på Øya, men som ikke dukker opp av ulike årsaker. Tidligere har også Anohni, Haim og Avalanches kastet inn håndkleet. Av erstattere finner man blant annet Grace Jones og DJ Koze.