Øyafestivalen

DET ER TREDJE ÅRET Øyafestivalen vil ha oss ut i naturen for å oppdage musikken som skal prege framtida. I år har de flyttet fra Kalvøya til Middelalderparken i Gamlebyen i Oslo, hvor de har to scener - en for pop og rock, og en for elektronisk musikk.

- Det kommer masse forskjellige mennesker til Øya. Både rockere, hiphopere, klubbfolk og hippier. Øya er en happening for musikkinteresserte og en festival der ukjente band kan vise seg fram for media, musikkbransjen og folk flest, sier bookingansvarlig på Øya, Claes Olsen. Det er osloklubbene So What, Last Train, Cafe Mono, Paragrafen og Betong som er samarbeidspartnere til festivalen, og forhåpentlig vil også deres stamgjester - som vanligvis trives best inne i mørket - hygge seg i ruinene i Gamlebyen.

- Middelalderparken er et utrolig fint område. Vi sjekka mange andre områder, men da vi så Middelalderparken, var det ikke noe tvil. Det er urbant, landlig og midt i byen på samme tid. Det går faktisk an å svømme fra scene 1 til scene 2, eller legge seg til rette på en flytemadrass.

- Hvordan plukker dere ut hvilke band som får spille?

- Det er en lang prosess. Vi har konsentrert oss om to og to band om gangen for å få den miksen vi vil ha. Vi kunne i utgangspunktet ha avgjort hvilke norske band som fikk spille for lenge siden, men vi har ikke stressa med det. Bandlista er ikke tilfeldig.

- Hva mer enn beliggenhet er nytt på årets ØYA?

-I ÅR HAR VI TO SCENER og et telt der det er happenings begge dager. Vi har tatt hensyn til hva folk vil ha og folk vil ha mat! Vi har inngått avtaler med restaurantene Sult, Rust, Bollywood og Hotel Havanna. De står for maten og serverer publikum kvalitetsmat for en bra pris.

- Da blir det små retter er jeg redd?

- Nei da, vi har gitt beskjed om at det ikke skal være mer enn 50 kroner for et måltid , presiserer Claes.

- Været da?

- Jeg har ikke orka å tenke på det ennå. Det er lenge siden jeg har sett en kjempesol på værkartet, men samtidig er det jo varmt når det blir spådd kaldt. Det ringte en journalist til meg og mente at det kom til å bli 21 grader. Da blir det bra. Uansett regner vi med at det kommer 3000 mennesker hver av dagene. Vi har nemlig bedre forhåndssalg enn tidligere.

Fredag starter konsertene kl. 15, dørene åpner én time før. Lørdag starter konsertene kl. 13, dørene åpner én time før. Dagspass koster 250 kroner, to dager koster 460 kroner (begge ekskludert avgift). Barn under 10 år kommer gratis inn i følge med voksen.

Les mer på www.oyafestivalen.com