- Øye bruker Øyafestivalen til å markedsføre seg selv

Øyas PR-sjef tror Erlend Øye har egeninteresse i å disse festivalen.

ØYE UT MOT ØYA: Erlend Øye mener at det ikke føles noe spesielt å spille på Øyafestivalen, at festivalen har et uengasjert publikum og at den er for kapitalistisk. Det får Øyafestivalen til å reagere. Foto: Tore Meek / SCANPIX
ØYE UT MOT ØYA: Erlend Øye mener at det ikke føles noe spesielt å spille på Øyafestivalen, at festivalen har et uengasjert publikum og at den er for kapitalistisk. Det får Øyafestivalen til å reagere. Foto: Tore Meek / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Musikeren Erlend Øye har i år fungert som bookingassistent på Trænafestivalen, i tillegg til å opptre der med bandet sitt The Whitest Boy Alive.

I forkant av årets Trænafestival gikk imidlertid Øye hardt ut mot Øyafestivalen i et intervju med NTB.

Han sa blant annet at det ikke føles noe spesielt å spille i Middelalderparken, at festivalen har et uengasjert publikum og at den er for kapitalistisk.

- Bevisst mediestrategi
Pr-sjefen hos Øyafestivalen, Jonas Prangerød, forstår ikke hvorfor Øye har valgt å snakke så mye om Øyafestivalen istedet for sin egen festival. Men han har en anelse om hva som ligger bak Øyes Øya-fokus.

- Jeg mistenker at det er en bevisst mediestrategi han bruker, at han snakker negativt om Øyafestivalen for å markedsføre seg selv og sin egen festival, sier Prangerød til Dagbladet.

Han kjenner seg imidlertid ikke igjen i kritikken Øye har rettet mot festivalen.

- Vi er vel den festivalen i Norge som trekker flest folk på konsertene til de mer ukjente artistene, så at publikummerne våre er uengasjerte er jeg meget uenig i, sier PR-sjefen, og forsetter:

- Og at vi har mer fokus på å tjene penger enn å drive festival er også helt feil. Å lage festival må betegnes som risikosport rent økonomisk, så om det var pengene vi var ute etter så tror jeg vi er i helt feil bransje.

-Snever
Prangerød mener Øye er trangsynt i definisjonen på hva en god festival er. I det omtalte intervjuet framhever The Whitest Boy Alive-vokalisten Trænafestivalen som «en festival med hippieånd hvor poenget bare er å arrangere noe som er gøy».

- Han har et bestemt inntrykk av hva som er en god festival, og det virker som at han har noe imot byfestivaler generelt. Det synes jeg er en snever måte å se ting på. Jeg har ingen problemer med å se at både Trænafestivalen og Øyafestivalen begge to er gode festivaler, sier Prangerød.

Erlend Øye og The Whitest Boy Alive sa nei til å spille på Øyafestivalen i år. Det er det ikke så mange som bruker å gjøre. Allikevel vil ikke Prangerød lukke døren for senere Øye-opptredener på Øyafestivalen. Hvis Erlend selv vil, da.

- Hvis de gir ut flere album som er av høy kvalitet, skal man ikke se bort fra at vi legger inn en forespørsel på nytt.

- BEVISST MEDIESTRATEGI: PR-sjef for Øya, Jonas Prangerød, har en anelse om hva som ligger bak Øyes Øya-fokus. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
- BEVISST MEDIESTRATEGI: PR-sjef for Øya, Jonas Prangerød, har en anelse om hva som ligger bak Øyes Øya-fokus. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer