Øyer i ditt unge sinn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN SOM HAR LEST

bøker som barn, har fått et kart brettet ut i sitt indre som aldri helt kommer til å bli visket ut. På kartet står avmerket steder som skogen til Ole Brumm, drabantbyen til Knerten og Lillebror, gården til Teskjekjerringa og havet til Dr. Dyregod. Og masse andre steder; alt etter hvor ivrige foreldre, lærere, bibliotekarer og andre vennlige sjeler har vært når det gjelder å utvide et barns litterære territorium i viktige og avgjørende år av livet.

ENKELTE AV DISSE

stedene forlater vi, andre kan vi vende tilbake til igjen og igjen. Mens noen bøker er utpregete barne bøker, er andre klassikere som like mye er skrevet for voksne, men som barn og ungdom i høyeste grad kan dele med foreldrene sine. Aschehoug har valgt betegnelsen «Berømte bøker» når de i disse dager lanserer fem slike verker i nye utgaver. Oversettelsene er ikke av de verste. Jeg tenker på de mange amputerte og slurvete fornorskningene av denne typen verk som er utgitt opp gjennom åra. Her er kvalitetssikringen på plass; med Klaus Hagerups «Skatten på sjørøverøya» og Sverre Knutsens «Tarzan» som de ferskeste eksemplene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer