Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Øyonn Groven Myhren og Odd Nordstoga

En flott hyllest til Aslaug Vaa og diktsyklusen «Nivelkinn».

«Nivelkinn», bygd på tekster av Rauland-dikteren Aslaug Vaa, startet som et samarbeidsprosjekt mellom Øyonn Groven Myhren (sang/lyrer/vaskebrett) og Odd Nordstoga (sang/gitarer/trekkspill) og endte opp som et bestillingsverk til Telemarkfestivalen i fjor. NRK gjorde opptak av urframføringen 4. august.

Med bare små endringer framføres diktsyklusen «Nivelkinn» slik den foreligger fra Vaas hånd, tonesatt av Groven Myhren og Nordstoga. Den er hentet fra hennes første diktsamling, og omtales som et «trekantdrama med en fjerdepart luskende i kulissene», med et persongalleri som utgjøres av «drømmende kvinner og ufyselige menn».

Heldigvis er noen av de vanskeligste dialektordene oversatt på coveret, for det er ikke bare enkelt å følge med på fortellingen. Men de to har gjort et imponerende verk av Vaas dikt. Framføringen er så variert den bør være, med sang og kveding, opplesning, gitar og trekkspill om hverandre. De to stemmene er svært forskjellige, men står likevel meget godt til hverandre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling