Øystein Greni tilbake der han tjente sine første kroner som musiker

Bigbang på Julemusikantene.

(Dagbladet): - Jeg pleide å spille her om sommeren da jeg var åtte-ni år som gatesanger. Jeg tok trikken ned og spilte de åtte sangene jeg kunne to ganger også tjente jeg 350 kroner.

I kveld var det Bigbang med Øystein Greni i spissen som spilte til inntekt for Frelsesarmeen på Egertorget i Oslo.

- Jeg syntes det var fint å spille. Det var litt kaldt selvfølgelig, så jeg så ikke folk fordi jeg hadde glemt linsene mine hjemme. Om de var glade eller sure, det vet jeg ikke, sier Greni.

Greni er oppvokst i Oslo, og ga i vår ut skiva The Oslo Bowl, eller Oslogryta om du vil. Likevel føler han seg ikke helt hjemme i sentrum av byen.

- Jeg får ikke noen hjemmebanefølelse når jeg spiller i sentrum. Jeg er vokst opp på Bislett, og det er det som er nabolaget mitt. Det har jeg et helt annet forhold til enn her nede i byen, sier Greni.

- Nært forhold
- I bandet har vi et nært forhold til Frelsesarmeen. Foreldrene og besteforeldrene til Nico som spiller bass har vært Frelsesarmefolk og vokst opp med det. Det er folk som har ofret privatøkonomien for å gjøre noe bra for andre, sier Greni.

Selv om han med glede støtter armeen, vil han også si i fra om at bandet er uenige i deler av personalpolitikken til organisasjonen.

- Jeg er absolutt bevisst kampen blant folk som kjemper for homofiles rettigheter, og er enig i at Frelsesarmeen bør endre de latterlige reglene sine. Men likevel føler jeg at de gjør så mye bra arbeid at man må støtte dem.

Spellemann
Tidligere i dag ble det kjent at Bigbang ble nominert til Spellemann i kategorien Rock for skiva The Oslo Bowl som ble utgitt tidligere i år. Skiva fikk forøvrik terningkast seks av Dagbladets anmelder.

PÅ SCENEN: Hundrevis av folk stoppet opp for å høre BigBang med Øystein Greni, Olaf Olsen og Nikolai Eilertsen. Foto: Anders Grønneberg
PÅ SCENEN: Hundrevis av folk stoppet opp for å høre BigBang med Øystein Greni, Olaf Olsen og Nikolai Eilertsen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Under pressekonferansen på Popsenteret i Oslo blandet TV 2s reporter Greni med spellemann Stein Torleif Bjella. Greni tok derimot blandingen sporty, og lot som han var Bjella under intervjuet. Greni syntes hele episoden bare var morsom.

- Siden jeg nå har gjort pressejobben for Stein Torleif, så kan han hente prisen for meg hvis vi vinner, sier Greni med glimt i øyet.

Flere konserter
I løpet av adventstida har Julemusikantene samlet inn tusenvis av kroner til Frelsesarmeen. Men konsertrekka er langt fra slutt.

Lørdag formiddag klokka 12 er det selveste D.D.E. som skal spille for alle som vil lytte i Oslo sentrum.

- Det er klart det er spesielt når dem du samler inn penger til, som kanskje er svært alkoholiserte eller sliter med rus, står på første rad og synger med på «rai rai», og de tar deg i hånda og sier «takk for at du stiller opp Brøndbo», sa Bjarne Brøndbo fra D.D.E. til Dagbladet tidligere i vinter da det ble kjent at bandet skulle opptre.