«Idol»-finale 2018

Øystein Hegvik vant «Idol»

18-åringen gikk av med seieren i historiens tiende «Idol»-sesong.

VINNER: Øystein Hegvik vant årets «Idol», og er nærmest målløs da han snakker med Dagbladet rett etter at kameraene er slått av. Og hva skjer med jobebn på Bjugn Bowling? Den ferske «Idol»-vinneren sender en hilsen til sjefen sin! Video: Nina Hansen / DagbladetVis merVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kokte blant publikum da «Idol»-finalen skulle settes i gang fra scenen i hangarhallen på Fornebu.

Backstage ventet Kristian Raanes (22) og Øystein Hegvik (18), som har kjempet seg gjennom elleve uker med beinhard konkurranse for å komme dit de er i dag.

De vet det ikke selv ennå, men om noen få timer vinner Øystein Hegvik historiens tiende «Idol»-sesong. Men først skal de to gjennomføre tre opptredener hver.

- Sjelden stemme

Det var Øystein som åpnet kveldens finale, med låten som publikum har stemt fram til ham - nemlig ønskereprisen av «Berlin» av Ry X, som han sang siste dag av bootcampen.

Dommerne reiste seg, og publikum ga seg hen til trampeklapp.

- Helt fra du sang på audition i vår, så har jeg tenkt eller hørt på stemmen din hver eneste dag. Jeg er så stolt av at du er i en finale. Vi har snakket om dette: tenk om Norge ikke forstår hvor stor denne stemmen er, eller hvor sjelden den er?, sier dommer Silje Larsen Borgan.

Kristian framførte den «eneste låten hvor han har hatt hjertet på utsida» i sin ønskereprise - nemlig «Dancing on my own» av Robyn. Det er ikke mer enn ei uke siden sist publikum hørte ham synge denne, i semifinalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer