«Idol»-finale 2018

Øystein Hegvik vant «Idol»

18-åringen gikk av med seieren i historiens tiende «Idol»-sesong.

VINNER: Øystein Hegvik vant årets «Idol», og er nærmest målløs da han snakker med Dagbladet rett etter at kameraene er slått av. Og hva skjer med jobebn på Bjugn Bowling? Den ferske «Idol»-vinneren sender en hilsen til sjefen sin! Video: Nina Hansen / DagbladetVis merVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kokte blant publikum da «Idol»-finalen skulle settes i gang fra scenen i hangarhallen på Fornebu.

Backstage ventet Kristian Raanes (22) og Øystein Hegvik (18), som har kjempet seg gjennom elleve uker med beinhard konkurranse for å komme dit de er i dag.

De vet det ikke selv ennå, men om noen få timer vinner Øystein Hegvik historiens tiende «Idol»-sesong. Men først skal de to gjennomføre tre opptredener hver.

- Sjelden stemme

Det var Øystein som åpnet kveldens finale, med låten som publikum har stemt fram til ham - nemlig ønskereprisen av «Berlin» av Ry X, som han sang siste dag av bootcampen.

Dommerne reiste seg, og publikum ga seg hen til trampeklapp.

- Helt fra du sang på audition i vår, så har jeg tenkt eller hørt på stemmen din hver eneste dag. Jeg er så stolt av at du er i en finale. Vi har snakket om dette: tenk om Norge ikke forstår hvor stor denne stemmen er, eller hvor sjelden den er?, sier dommer Silje Larsen Borgan.

Kristian framførte den «eneste låten hvor han har hatt hjertet på utsida» i sin ønskereprise - nemlig «Dancing on my own» av Robyn. Det er ikke mer enn ei uke siden sist publikum hørte ham synge denne, i semifinalen.

Også han fikk stående applaus fra publikum.

- Det du leverer og det du er som artist, er langt utenom det de aller, aller fleste i Norge på det høyeste nivået kan være, sier en tydelig imponert Gunnar Greve.

LANGT UTENOM: - Det du leverer og det du er som artist, er langt utenom det de aller fleste i Norge klarer å gjøre, mente dommer Gunnar Greve etter at Øystein hadde framført sin andre låt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LANGT UTENOM: - Det du leverer og det du er som artist, er langt utenom det de aller fleste i Norge klarer å gjøre, mente dommer Gunnar Greve etter at Øystein hadde framført sin andre låt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Publikumsfavoritt

I tillegg har Kristian Raanes sunget «Somebody Like You» (Keith Urban). Øystein Hegvik sang «Running To The Sea» (Röyksopp & Susanne Sundfør).

RØK UT: Kristian Raanes endte på andreplass, men er likevel fornøyd med resultatet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
RØK UT: Kristian Raanes endte på andreplass, men er likevel fornøyd med resultatet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

De framførte også begge den samme originallåten fra Universal - nemlig «Before I Go», som ble sluppet fredag.

Med knallgode tilbakemeldinger fra dommerne var det fremdeles svært usikkert hvem som kom til å ta hjem seieren etter at de tre finalelåtene var framført.

- Svever i skyene

Til sjuende og sist er det den med mest stemmer fra publikum som vinner. Etter at stemmene var talt opp i kveld, ble det klart at Øystein Hegvik er årets «Idol»-vinner.

- Hva tenkte du da du sto der og ventet, rett før du fikk vite at du har vunnet «Idol»?

- Jeg tenkte veldig mye og veldig lite på en gang. Jeg pleier jo å si «Æ tænke itj så my' æ», men nå tenkte jeg mye, sier Øystein til Dagbladet.

- Jeg er så enormt takknemlig for det her, og for gjengen som jeg har fått jobbet med daglig. Gjengen som jobber med produksjonen er helt fantastisk. Og det å få jobbe med dem hver dag, er nok derfor jeg står her jeg gjør i dag, sier han.

Han har ennå ikke klart å lande skikkelig etter de gode nyhetene. Det går i enkle setninger i kveld. Nå skal det feires stort, finalefest med hele «Idol»-gjengen.

- Jeg husker nesten ikke det jeg har gjort i kveld. Men det gikk jo bra, sier han, og fortsetter:

- Det er et veldig godt spørsmål når jeg kommer til å lande. Akkurat nå er det veldig godt å være oppe i skyene og sveve litt. Jeg blir her jeg.

IDOLGJENGEN: Årets «Idol»-deltakere kom for å gratulere Øystein på scenen etter at showet var over. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IDOLGJENGEN: Årets «Idol»-deltakere kom for å gratulere Øystein på scenen etter at showet var over. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Til topps uansett

Til tross for at Kristian Raanes ikke nådd helt opp i dag, så er han ingen slagen mann.

- Det føles mye bedre enn det jeg noensinne hadde trodd at en andreplass kunne gjøre. Det eneste som skiller første- og andreplassen er platekontrakten, og jeg føler jeg kom til topps i konseptet her uansett, sier Raanes til Dagbladet.

Han har allerede gjort en rekke avtaler om konserter og spillejobber i tida framover. Han er også fornøyd med det han har levert på scenen i kveld.

- Jeg føler alt gikk akkurat som det skulle, i hvert fall med tanke på at det var siste sjanse jeg hadde til å stå på scenen her. Jeg er glad jeg husket å trekke pusten dypt tre ganger før hver låt begynte, og ta det hele innover meg, sier han.

På et tidspunkt i løpet av programmet ble salen lyst opp av hundrevis av telefoner, og publikum heiet ham fram. Det var spesielt, forteller Kristian.

- Det er spesielt når jeg trekker pusten og skjønner hva det er som skjer. Rent musikalsk føler jeg det meste gikk bra. Feelingen av å stå der var god.

Trønderfinale

Lørdagens finale er spesiell av flere grunner. Ikke bare er det den tiende «Idol»-sesongen noensinne, men det er også første gang det er en ren trønderfinale.

HVEM VINNER?: Finalistene i «Idol» forteller hvem som vinner finalen i morgen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Kristian er oppvokst i Orkanger, litt sør for Trondheim. Mens Øystein er fra Brekstad, oppe ved Fosen. Begge startet sin «Idol»-karriere på audition i Trondheim.

Da Dagbladet snakket med finalistene dagen før den store dagen, var de begge klare på én ting: uansett hvem som vinner i kveld, «Gullet skal heim!». Og «heim», det er i Trøndelag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer