Anmeldelse: Øystein Lønn, Berners datter

Øystein Lønn ligner ingen annen forfatter

Vakker og mystisk roman om kjærlighet.

MARKANT: Øystein Lønn (82) er en av våre mest særegne forfattere. Han fikk Nordisk Råds Litteraturpris i 1996 for «Hva skal vi gjøre i dag og andre noveller». Foto: FREDRIK WANDRUP
MARKANT: Øystein Lønn (82) er en av våre mest særegne forfattere. Han fikk Nordisk Råds Litteraturpris i 1996 for «Hva skal vi gjøre i dag og andre noveller». Foto: FREDRIK WANDRUP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Øystein Lønn er en sindig og gåtefull forteller. En nøye og nøysom språklig skulptør. Årets fortelling, «Berners datter», åpner han slik: «Den kvelden den baltiske redningsflåten strandet ved Robertsens holme, satt Peder Ross på trammen og klippet ståltråd i biter med en nebbtang.» Det er en setning som får leseren til å smile. Den rommer liv og død, livsdrama og hverdag. Skipbrudd og nebbtang. Den har et iboende løfte om eventyr; vi aner ikke hvor fortellingen skal ta oss. Og ikke minst understreker setningen noe vesentlig ved den sørlandske skriveren: Lønn likner ingen annen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer