Øystein Sunde er flau over egen musikk

Har nektet å gjøre de tidligste albumene tilgjengelig på CD.

HEDRES I HØST: Øystein Sunde har sin egen utstilling på Popsenteret i Oslo i høst. Der vises det fram krimskrams både krimskrams, minner og instrumenter. 
Foto: Nina Hansen
HEDRES I HØST: Øystein Sunde har sin egen utstilling på Popsenteret i Oslo i høst. Der vises det fram krimskrams både krimskrams, minner og instrumenter. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvis det å være folkekjær kan måles og rangeres, vil nok gitarkongen Øystein Sunde (65) ligge helt i toppsjiktet med sine 1,1 millioner solgte album og låter som «Barkebille Boogie», «Kjekt å ha» og «Hvis dine ører henger ned».

Tidlig på 70-tallet, nærmere bestemt i 1972, måtte Sunde, som allerede da var en norsk superkjendis, ta en timeout på grunn av all oppmerksomheten.

- Det er ikke alle som tåler en slik suksess som jeg har hatt. Man kan lett forandre personlighet helt. I 1972, da var det Lillebjørn Nilsen, Finn Kalvik og jeg som regjerte, og det var jo ingen som slo oss. Jeg måtte stoppe opp og tenke at dette ikke kunne vare evig, og at jeg måtte ta det litt med ro, sier Sunde til Dagbladet.

Men selv om de underfundige låtene hans er allemannseie, er det ikke alle i dag som klarer å sette det bebrillede og rødmussede ansiktet hans i forbindelse med låtene de har sunget i musikktimene på barneskolen.

Går i fred - I dag kan jeg gå på gata uten at noen legger merke til hvem jeg er. Endelig. På 70-tallet hadde vi jo bare en tv-kanal. Når man hadde vært på NRK, så visste alle hvem en var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer