PÅ INNTEKTSTOPPEN: Øystein Sunde er Musikk-Norges rikeste. Han tjente mest av alle artister i fjor, og har den aller største formuen. Foto: Peder Gjersøe
PÅ INNTEKTSTOPPEN: Øystein Sunde er Musikk-Norges rikeste. Han tjente mest av alle artister i fjor, og har den aller største formuen. Foto: Peder GjersøeVis mer

Øystein Sunde på inntektstoppen

Maria Mena tjener mest av kvinnene.

(Dagbladet): Ingen norske artister tjente mer enn Maria Mena i 2009.

Debatten om at kvinnelige artister blant annet sliter med å bli booket som headlinere på festivaler, har pågått i en årrekke. Det vakte derfor oppsikt da Mena bikket fem millioner i inntekt, og dermed tjente mer enn noen av sine mannlige kollegaer.

Tjener mest av kvinnene I skattelistene for 2010 står Mena oppført med 3 908 565 kroner i inntekt, og er dermed fortsatt blant de best betalte norske artistene.

Mena har hatt stor suksess med albumet «Cause and Effect» fra 2008. For tida er hun aktuell med «Viktoria», som ble belønnet med terningkast fire av Dagbladets anmelder.

Hun når likevel ikke helt opp på lønnstoppen for fjoråret.

Sunde rikest i Musikk-Norge I 2010 var det nemlig ingen som tjente mer enn den gamle ringreven Øystein Sunde.

Han står oppført med en inntekt på 5 942 965 kroner, og tjener dermed mer enn noen av sine artistkollegaer. Sunde bidro også raust til statskassa, og betalte nesten tre millioner kroner i skatt.

I tillegg kan den populære gitarkunstneren skilte med en formue på hele 28 262 703 kroner.

Dermed er han også artistnorges rikeste. Sunde har mer enn 10 millioner kroner mer i formue enn nummer to, Lene Marlin, som har gjort comeback i rampelyset i år.

PÅ LØNNSTOPPEN: Maria Mena er blant Norges mesttjenende artister uavhengig av kjønn. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
PÅ LØNNSTOPPEN: Maria Mena er blant Norges mesttjenende artister uavhengig av kjønn. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer