Ozzfesten fortsetter i studio

Black Sabbath går i studio så fort Ozzfest-turneen er over i sommer.

Dermed kan du se fram til nytt egenmateriale fra de engelske metal-legendene. Til høsten går vokalist Ozzy Osbourne, bassist Geezer Butler, trommis Bill Ward og gitarist Tony Iommi i studio sammen med produsent Rick Rubin (Red Hot Chili Peppers, Danzig), melder Dotmusic.

Black Sabbath var sist samlet til innspilling i 1978. Det resulterte i «Never Say Die».

Skrekkrock

Black Sabbath er en av de store legendene innen rock. Osbourne, Butler, Ward og Iommi startet i 1967 bandet Earth. Iommi forlot de andre i 1969 for å spille med Jethro Tull, men returnerte etter noen måneder. Med seg hadde han en ide: Han ville lage skrekkrock. Earth ble Black Sabbath, musikken dyster, tekstene okkulte og klassikerstatus sikret. I dag regnes Sabbath som heavy metals forfedre.

Men for snart 30 år siden førte suksessen Sabbath inn i den dekadente livstilen, og de satte en ny standard for sex, dop og rock'n'roll. Snart begynte det å gå nedover med bandet. 1973-albumet «Sabbath Bloody Sabbath» var det siste klassiske albumet fra de fire.

Originale Sabbath holdt sammen i fem år til, men intern rivalisering, dop og problemer med maktfolk bransjen ga ikke grobunn for god rock. Etter «Never Say Die» forlot Ozzy bandet.

Ozzfest

23 år er gått, gutta lever fortsatt og øver for tida til sommerens turne.

For å få skikkelig gang på Ozzfesten får de med seg lett-satanisten Marilyn Manson, Slipknot, Papa Roach, Linkin Park og Crazytown. Ozzfest starter i England 26. mai før de drar til USA. Siste konsert er i New Jersey den 12. august.

<B>HOLDER KOKEN: </B>De engelske metal-legendene Black Sabbath med vokalist Ozzy Osbourne og gitarist Tony Iommi i spissen gir seg ikke.
<B>NY PLATE: </B>Ozzy Osbourne tar med seg de gamle kompisene sine i studio etter sommerens turné.