Ozzys barndom

... var ikke så grei. Nå kommer den i bokform.

Etter at han ble dokusåpe-stjerne på MTV har karrieren til Ozzy Osbourne tatt seg betydelig opp. Den 53 år gamle tungrockeren fikk nylig være et kobbel av stjerner som hyllet dronning Elisabeth i en kjempekonsert på Wembley i London. Ozzy spilte Black Sabbath-slageren «Paranoid» og kvitterte med et «God save the Queen» som takk for oppmerksomheten. Sjokkerende nok.

Nå blir også barndommen og ungdommen til Ozzy til bok. Uautorisert.

Hengte seg

I «Ozzy unauthorized» skriver forfatteren Sue Crawford at Ozzy nesten klarte å henge seg, bare 14 år gammel. Tenåringen hadde allerede rukket å hoppe fra en stol med en løkke om halsen, da faren plutselig braste inn. «Tenåringen som skulle bli en av rockens mest utagerende aktører kunne ha dødd der og da. Men han ble tatt på fersken av faren - som julte ham opp sporenstreks» skriver Crawford. Utdrag fra boka er gjengitt i avisa The Sun. Les hele utdraget her.

I fengsel

I det hele tatt var ikke forholdet mellom far og sønn særlig godt. Den unge Ozzy ble ofte vitne til at faren banket opp mora. «Min mor var en amatørsanger, min far en amatør-alkoholiker» har Ozzy sagt.

Ozzy tok etter faren og begynte tidlig å drikke store mengder alkohol. Som 17-åring ble han fengslet for butikkinnbrudd. I fengselet måtte han forsvare seg mot drapsdømte som viet ham voldsom oppmerksomhet - Ozzy hadde langt hår og var ennå ikke fylt 18. Ozzy endte opp med å slå en av dem rett ned med stor krukke av metall.

Det var for øvrig under dette fengselsoppholdet at han tatoverte inn «OZZY»-tatoveringen på knokene. Det gjorde han sjøl, med nål og tusj.

Glad i kjøtt

Ozzy har i alle år seilt på at han etter sigende skal ha bitt huet av en flaggermus på scenen en gang på 70-tallet. Det underlige forholdet til dyr kan ha blitt skapt den gangen han jobbet som slakter, etter å ha avslutta skolen allerede som 15-åring. Fra da av besto nemlig Ozzys hverdag i å drepe 250 kyr om dagen, samt kutte strupen på sauer.

<B>MØTTES ENDELIG: </B>Den tidligere sjokkrockeren Ozzy Osbourne tas stadig lengre inn i varmen. Forrige mandag fikk han synge til ære for dronning Elisabeth, og dertil hilse på henne etterpå.