P for pause?

Kinsey Millhone leter og leter etter en forsvunnet doktor i sitt 16. mysterium.

Sue Grafton arbeider seg videre gjennom alfabetet, men bok nummer 16 av prosjektet bærer preg av slitasje.

Hun har bestemt seg for å skrive 26 romaner om privatdetektiven Kinsey Millhone, som løser mysterier i idylliske Santa Teresa i California. En troverdig og sympatisk heltinne og godt konstruerte handlingsforløp har gjort Grafton til en av mange krimdronninger, men historien om den forsvunne doktoren Dowan Purcell går altfor lenge på tomgang.

Purcell er i slutten av 60-åra, og driver et privat pleiehjem for eldre hvor ikke alt er som det skal være. Purcells ekskone engasjerer Kinsey for å finne ut hva som skjedde med ham. Hans nåværende ektefelle, eksstripperen Crystal, er allerede overbevist om at mannen er død.

Kinsey tar opp tråden der politiet slapp, men samtidig roter hun seg bort i to brødre som står som utleiere av hennes nye kontor. Den ene broren viser stor interesse for henne, men så får hun vite om brødrenes skjulte fortid.

Stemningen er dystrere enn vanlig hos Grafton og regnet strømmer ned så å si fra første side, men det er ikke akkurat noen klassisk noir-krim hun har begått. Fortsatt har hun ti bøker igjen til mål, så vi får håpe at hun er i bedre form til bok Q.