P2 dropper pop og rock

Mer musicals og viser.

(Dagbladet.no): P2 kutter pop og rock fra spillelistene og fjerner populærmusikkprogrammene fra sendeflaten, skriver Dagsavisen i dag.

Istedet skal kanalen spille mer klassisk jazz, viser blues, world music og musicals.

Den nye musikkprofilen er utarbeidet av P2s ledelse og blitt iverksatt i løpet av høsten. Programmene «Popfront» og «Wasabi» har blitt tatt av plakaten, og blant annet erstattet med «Musikkmassasjen», som spiller jazz og klassisk.

Endringene innebærer også at programmet «Kulturnytt» ikke kan spille pop og rock mellom nyhetsinnslagene.

- Vår kjerneprofil er klassisk, jazz, norsk folkemusikk og world music, sier musikksjef Jorunn Hope til Dagsavisen.

Omleggingen er et ledd i arbeidet for å skille P2 sterkere fra søsterkanalene P1 og P3. Det var lytterundersøkelser som førte til at kanalen innførte musikkformatering.

Men alle i P2 er ifølge Dagsavisen ikke enig i omleggingen.

- Jeg synes musikkprofilen nå virker litt gammelmodig, og jeg skulle ønske den var litt mer moderne. Det er mye innen pop og rock som ikke fanges opp av P1 og P3, som nå heller ikke fanges opp av P2, sier redaksjonssjef Turid Grønlund.

MER ODD? Odd Nordstoga har tidligere vært portrettert i programmet «Ukens P2-artist». Nå blir det ikke flere pop- og rockartister i programmet. Foto: Ole-Tommy Pedersen
MER ODD? Odd Nordstoga har tidligere vært portrettert i programmet «Ukens P2-artist». Nå blir det ikke flere pop- og rockartister i programmet. Foto: Ole-Tommy Pedersen Vis mer