P3-Are «frikjent» av Kringkastingsrådet

Katolikkironi ikke over streken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): – Etter at vi hadde hørt hele innlegget, konkluderte vi med at det ikke gikk over streken, sier Kjellaug Nakkim, leder i Kringkastingsrådet, til Dagbladet.no.

P3-programmet Osenbanden ble klaget inn etter et innslag der programleder Are Sende Osen kommenterte et bilde av paven og kongen av Saudi-Arabia. Han sa blant annet.:

«Hadde jeg vært diktator i Norge skulle jeg kjeppjage alle katolikker ut av hele landet og beslaglegge eiendommene deres».

Klagen ble levert innav rektor Gjermund Høgh, som skrev at han «trodde denne typen radiosendinger var avviklet seinest i 1945». Til Dagbladet fortalte han at han har elever på skolen som har flyktet fra landet sitt på grunn av at de er katolikker.

Kringkastingsrådet konkluderte i dag med at klagen ikke ble tatt til følge, og at programlederens bruk av ironi er innenfor NRKs grenser.

– Vi synes klagen i seg selv var en nyttig påminnelse om at det er en balansegang i slike saker. Men skal en drive med satire vil en komme inn på ting som enkelte grupper kan oppfatte som negativt. Hvis en ikke skulle gjort det i det hele tatt, ville det blitt temmelig tannløs satire, sier Nakkim til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer