P3 endrer musikkformateringen

Etter lytterpress.

(Dagbladet.no): P3s musikksjef Håkon Moslet har måttet tåle sterk kritikk etter at kanalen valgte å endre sendeskjemaet sitt. Avgjørelsen om å fjerne et av programmene til populære Harald Are Lund har særlig satt sinnene i kok hos lytterne.

Nå vil Moslet blidgjøre dem. I et åpent brev til P3-lytterne forteller han i dag at han har valgt å endre på musikk-rotasjonssystemet.

Vil ha mer variasjon

- Vi har et ønske om å gi lytterne enda større variasjon enn det er i dag. Nå har det vært en veldig runde i forbindelse med endringene. En gjenganger blant kommentarene, særlig blant de mest trofaste lytterne, har vært at folk synes det er noen låter som blir spilt ihjel, sier Moslet til Dagbladet.no.

A-lista kuttes nå ned fra ni til sju låter, og B-lista utvides med fire låter til totalt 21. Slik skal flere låter slippe til på P3, mens det blir færre som spilles om og om igjen.

«Dette er også en tilpasning til den hverdagen vi som musikkredaksjon opplever: det er utrolig mange fine låter der ute som vi har lyst til å dele med dere, men det er et lite mindretall som tåler å bli spilt fire ganger om dagen,» skriver Moslet i brevet.

Overrasket over engasjementet

- Det er viktig for oss å være i dialog med lytterne, sier han til Dagbladet.no.

ENDRER MUSIKKROTASJONEN: P3s musikksjef Håkon Moslet bøyer seg for krav fra lytterne. Foto: TOM E. ØSTHUUS
ENDRER MUSIKKROTASJONEN: P3s musikksjef Håkon Moslet bøyer seg for krav fra lytterne. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

Men han understreker at det å ha en A-liste med låter er viktig for enhver musikkanal, ettersom det er det som gir kanalen en egen signatur. A-låter på P3 blir spilt fire ganger om dagen, mens B-låter blir spilt to ganger.

- Tror du disse endringene gjør lytterne fornøyde?

- Ja, vi kan vel håpe det, sier han.

- Det har kommet voldsomme reaksjoner på endringene i sendeskjemaet deres. Ble du overrasket over engasjementet?

- Ja, jeg er vel overrasket over at det hadde så stor kraft. Men jeg synes det er gøy å jobbe med noe så mange bryr seg om. Og en sånn runde kan være sunt. Det er fint å ha litt dynamikk mellom oss og lytterne, mener han.

P3 endrer musikkformateringen