DEBATT

Debatt: Musikkprofil

P3 for P3-artister?

P3s spillelister kunne tilhørt en hvilken som helst annen ung, kommersiell radiokanal, som er avhengig av reklame for å få det til å gå rundt.

MUSIKKSJEFER: Tidligere musikksjef i P3, Håkon Moslet (t.v.), og nåværende sjef Mats Borch Bugge har tilsammen innehatt stillingen de siste 15 åra. Her er de på sommerfesten til Universal i 2014.
.
 Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
MUSIKKSJEFER: Tidligere musikksjef i P3, Håkon Moslet (t.v.), og nåværende sjef Mats Borch Bugge har tilsammen innehatt stillingen de siste 15 åra. Her er de på sommerfesten til Universal i 2014. . Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Å bli listet på nasjonal radio kan bety mye for en låtskriver, spesielt med tanke på hvor lave inntekter en får av streaming. Denne radioinntekten merket jeg godt etter Urørt i 2008. Jeg vant, til tross for at daværende musikksjef Håkon Moslet, som satt i juryen uttalte: «Denne låten rører meg verken i hjernen eller i skrittet». Det føltes som om de motvillig var nødt til å følge opp musikken og karrieren min, for det var ikke P3-musikk og jeg var ikke en P3-artist.

Her mener jeg at ett av problemene til P3 ligger. En blir belønnet for å låte som de vil at du skal låte, noe som fører til at en har mange artister som låter helt likt med sine spesialdesignede P3-låter. De som ikke passer inn i denne musikalske profilen blir fryst ut. En blir straffet for å være annerledes og for å ta sjanser.

P3 sitter på en gyllen mulighet til å fremme og oppmuntre til nyskapende populærmusikk, lage innovativ radio og være unike. Men de velger å ha en spilleliste som kunne tilhørt en hvilken som helst annen ung og kommersiell radiokanal som faktisk er avhengig av lyttere og reklame for å få det til å gå rundt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer