Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

P3 Gull prisutdeling 2017

P3 Gull: OnklP vinner den gjeve P3-prisen

Sigrid vinner prisen for årets nykommer.

ÅRETS NYKOMMER: Artisten Sigrid, som på forhånd var en storfavoritt med tre nominasjoner, vinner prisen for årets nykommer under kveldens P3 Gull. Tidligere fotballspiller John Arne Riise geleidet Sigrid fram til scenen for å motta prisen. Foto: John Terje Pedersen
ÅRETS NYKOMMER: Artisten Sigrid, som på forhånd var en storfavoritt med tre nominasjoner, vinner prisen for årets nykommer under kveldens P3 Gull. Tidligere fotballspiller John Arne Riise geleidet Sigrid fram til scenen for å motta prisen. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store deler av musikk-Norge er samlet i Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo i kveld. Femte utgave av prisutdelingen P3 Gull er i gang.

Nå som 2017 nærmer seg slutten, er det nemlig tid for å hylle den aller beste musikken fra året som har gått.

Med rød løper, flotte antrekk og musikalske innslag fra blant andre Sigrid, Hkeem og Temur, Cezinando og Arif er det duket for en heidundrende fest i musikkens navn.

Innen kvelden er omme, er årets beste liveartist, årets låt og årets nykommer kåret. I tillegg skal den gjeveste prisen, P3-prisen, deles ut.

P3-prisen til OnklP

P3-PRISEN: Den gjeve P3-prisen går i år til OnklP, som var fullstendig uforberedt på at han skulle få noen pris. Foto: John Terje Pedersen
P3-PRISEN: Den gjeve P3-prisen går i år til OnklP, som var fullstendig uforberedt på at han skulle få noen pris. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

P3-prisen deles ut til én av artistene som har markert seg i løpet av det siste året. Denne prisen blir sammen med årets nykommer valgt ut av juryen.

Spenningen er ekstra stor knyttet til hvem som får denne, fordi det ikke er noen nominerte til denne kategorien på forhånd.

Tidligere har P3-prisen gått til Karpe Diem (2013), Susanne Sundfør (2014), Lars Vaular (2015) og Röyksopp (2016).

I år har juryen bestemt at P3-prisen går til OnklP.

- Tusen takk, dette er det sykeste! Jeg ble catcha litt på senga her. Gratulerer til meg! Alle som heier på oss, vi har mer til dere, lover Pål Tøien, som er artisten OnklP, i takketalen.

- Jeg ble overrasket av dette, folk greier å lure meg og jeg ser ut som et naut på tv. Men det er det vel verdt, sier OnklP til Dagbladet, og viser fram det nye trofeet sitt.

Han sier han ikke var forberedt på at han skulle vinne noe i kveld. Han holdt på forhånd en knapp på at kameraten og rapkollegaen Cezinando skulle vinne i sin kategori.

- Det gikk jo gjennom det også, da. Men jeg var bare her for å gjøre min lille rapsang, jeg. Det går ikke an å beskrive, det er fantastisk, det er genialt, sier han, og legger til:

- Det er så kult å bli overrasket på denne måten. Jeg sto dere oppe og bare stammet. Nå har jeg tid til å tenke litt på det, over en flaske eller tre med champagne, sier OnklP, og gliser.

OVERRASKET: Sigrid viser tydelig at hun er overrasket over nykommer-prisen. Foto: John Terje Pedersen
OVERRASKET: Sigrid viser tydelig at hun er overrasket over nykommer-prisen. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Årets liveartist blir Karpe Diem

Prisen for årets liveartist går til rapduoen Karpe Diem.

- Vi som står på scenen får den applausen vi trenger når vi spiller konserten! Så tusen takk til alle som står og jobber foran bak og ved siden av scenen. Og ikke minst tusen takk til alle som kommer på konserten, sier Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, som sammen med Chirag Rashmikant Patel utgjør rapduoen Karpe Diem.

KARPE DIEM: Prisen for årets liveartist går til rapduoen Karpe Diem. Foto: John Terje Pedersen
KARPE DIEM: Prisen for årets liveartist går til rapduoen Karpe Diem. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Årets nykommer er en pris som en artist bare kan vinne én gang, noe som gjør den ekstra gjev. Prisen for årets nykommer går til Sigrid.

- Dette er helt fantastisk! Tusen takk, sier Sigrid Solbakk Raabe i sin takketale.

Hun var på forhånd storfavoritt, med nominasjoner i alle de tre kategoriene.

- Jeg ble sjokkert da jeg fikk høre jeg var nominert i tre kategorier. Det er stas. Det hadde vært gøy å vinne. men det er fett bare å spille og en stor ære å bli nominert, sier Sigrid til Dagbladet.

- Det er veldig, veldig stas å vinne. Det betyr veldig mye fordi det var P3 som oppdaget meg. I 2013 var jeg Ukas Urørt, og da så jeg ikke akkurat for meg at jeg skulle på P3 Gull og vinne årets nykommer, så det betyr utrolig mye. Dette er en veldig kjekk dag, sier hun.

CEZINANDO: Vant prisen for årets låt med «Håper du har plass». Foto: John Terje Pedersen
CEZINANDO: Vant prisen for årets låt med «Håper du har plass». Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Prisen for årets låt går til Cezinando med «Håper du har plass».

- Jeg vet det finnes folk der ute som har et spesielt forhold til den sangen. Jeg vil at alle de skal vite at sangen er ekstra spesiell for meg også. Den har gitt meg mye selvtillit som artist også, sier Cezinando i sin takketale.

Tre kategorier og P3-prisen

P3s Christine Dancke forventer at kvelden blir spekket med forrykende liveopptredener.

Hun beskriver 2017 som det beste norske musikkåret noensinne.

- Mange blir lagt merke til i utlandet, og norsk musikk blir også lyttet mer til. Det er jo skikkelig bra, at norsk musikk er blitt så bærekraftig, sier hun til Dagbladet.

I kategoriene årets liveartist, årets nykommer og årets låt er artistene nominert på forhånd. I kategoriene årets liveartist og årets låt har publikum vært med på å stemme fram vinneren av årets liveartist og årets låt.

I kategoriene årets nykommer og P3-prisen har en jury valgt ut vinnerne.

Kveldens show blir sendt direkte på NRK og P3, og det er Live Nelvik og Leo Ajkic som leder programmet.

Disse var nominert til P3 Gull 2017:

«Årets liveartist»

Gabrielle

Karpe Diem

Kjartan Lauritzen

Sigrid

LÜT

«Årets låt»

Linda Vidala og KingSkurkOne med «Bængshot»

Sigrid med «Don't Kill My Vibe»

Arif med «Alene»

Hkeem og Temur med «Fy faen»

Cezinando med «Håper du har plass»

«Årets nykommer»

Hkeem

Sigrid

Kjartan Lauritzen

Amanda Delara

Linda Vidala

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!