«P3 Gulls» etterfest stengt på grunn av «overhengende fare»

Overfor brannvesenet ble det opplyst om at det skulle være omtrent 500 personer til stede.

«P3 Gull»: Rundt midnatt ble «P3 Gulls» etterfest stengt av brannvesenet. Bildet er fra fjorårets «P3 Gull»-utdeling. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
«P3 Gull»: Rundt midnatt ble «P3 Gulls» etterfest stengt av brannvesenet. Bildet er fra fjorårets «P3 Gull»-utdeling. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var det duket for fest på Tjuvholmen i Oslo, da den årlige «P3 Gull»-utdelingen ble avholdt i Skur 13. Alt som kunne krype og gå av norske artister og musikkprofiler var til stede for å feire det norske musikkåret som har gått.

Sigrid stakk av med prisen for årets låt, Cezinando ble kåret til årets liveartist og kveldens gjeveste pris, P3-prisen, gikk til Ina Wroldsen.

Etter utdelingen skulle kvelden avrundes med «P3 Gulls» etterfest, som fant sted i et lokale i bydelen Gamle Oslo. Men for hundrevis av festdeltakere fikk etterfesten en noe tidlig slutt.

Inspeksjon

Vakthavende stabssjef i Oslo brann- og redningsetat, Lars Magne Hovtun, bekrefter overfor Dagbladet at de omtrent ved midnatt så seg nødt til å stenge arrangementet.

Han forteller at de ved en tilfeldighet oppdaget arrangementet i løpet av lørdag kveld.

- Dermed valgte vi å foreta en inspeksjon av lokalet med branninspektører fra brannforebyggende avdeling, og vi oppdaget raskt at ting ikke var som de skulle være.

Overhengende fare

Beslutningen ble tatt på bakgrunn av en kombinasjon av flere forhold, som gjorde at de ikke så noe annet valg enn å avslutte arrangementet. Men manglende rømningsveier var hovedgrunnen til at brannvesenet gikk til det drastiske skrittet, ifølge Hovtun.

- Det er veldig høy terskel for å stenge et arrangement slik som vi gjorde i natt. Det er bare når vi vurderer det til å være overhengende fare for sikkerheten til personene til stede at vi gjør det, sier Hovtun.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Ullsand, forteller at de ble tilkalt for å bistå brannvesenet i forbindelse med stengingen.

- Stengingen foregikk helt fint og uten noen form for ordensforstyrrelser, forteller Ullsand til Dagbladet.

- Eksemplarisk oppførsel

Da brannvesenet kom til arrangementet, ble det opplyst om at det skulle være omtrent 500 personer til stede. Hovtun forteller at det kan være krevende å stenge et slikt arrangement med så mange deltakere, og at det kan oppstå ordensproblemer. Politiet ble derfor rutinemessig varslet om stengunen.

- Deltakerne som var der skal ha stor ros for at de var så samarbeidsvillige og medgjørlige. Det var rett og slett eksemplarisk oppførsel fra dem, sier han og legger til:

- Vi gjør jo dette for deltakernes egen sikkerhet, og det virket som at de forsto at vi ikke gjorde det for å være kjipe.

Hovtun forteller at de videre vil følge opp både arrangør og eier av bygget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer