P3-ledelsen fikk nok av Mina

Et utbrudd på direkten mot NRK P3 fikk begeret til å renne over for ledelsen. I går fikk den kontroversielle programlederen Mina Hadjian (32) sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mina Hadjian har øst edder og galle ut over landet, og hisset på seg den ene etter den andre med sitt show på NRK P3. Det som ikke har vært kjent, er at den frittalende radiostjerna har vært i konflikt med arbeidsgiveren sin. Torsdag i forrige uke fikk P3- ledelsen nok.

De har alle blitt skjelt ut av Mina

Mina Hadjian har også selv måttet tåle mye kjeft det siste året. Programlederstilen hennes i P3-showet «Mina» er både elsket og hatet av lytterne. Og flere ganger har Kringkastingsrådet debattert språkbruken og hennes behandling av intervjuobjektene.

32-åringen er kjent for jenta som kalte pastor Jan-Aage Torp for «en liten, usikker og ynkelig mann» og for å ha NRKs kanskje mest morbide programintro: «Hei, dette er Veronica Orderud, og jeg hører på Mina hver dag. Og hvis du ikke gjør det, så dreper jeg deg». Pastoruttalelsen ble klaget inn for Kringkastingsrådet.

I juni i sommer ble Petre-Mina ble felt på fem punkter i Pressens Faglige Utvalg, for hets mot Terje Søviknes (Frp). Han sier han opplever intervjuet som det verste han har vært utsatt for i mediene noensinne. Det var en enstemmig avgjørelse fra PFU, som felte NRK på fem punkter. Det var 9. januar at Mina Hadjian skjelte ut Søviknes i sitt P3-program «Mina».

Søviknes syntes overtrampet var så stort at det ikke holdt med en beklagelse fra NRK.

– Jeg har opplevd mye i media, men dette er det verste. Mina-intervjuet skiller seg ut, det er en helt annen form for journalistikk enn alt annet jeg har vært utsatt for, sier han.

Petre-Mina kalte Terje Søviknes for blant annet «Du blir faktisk dårlig bare å se på ham– at denne mannen slipper å sitte i fengsel for forbrytelsene sine, men heller tjener masse cash.»

NRK la seg flate og beklaget uttalelsene.

12. mars i år hadde Petre-Mina besøk av maleren Marianne Aulie. På direkten hengte Aulie ut to framtredende norske artister som voldtektsmenn. Ifølge Aulie skal de to ha dopet henne ned for så å ha forsøkt å voldta henne.

NRK måtte beklage hendelsen.

Da teknikken sviktet i andre del av det direktesendte programmet «Mina», skjelte hun ut NRK P3 for å være uproffe. Hun lot det også gå ut over produsenten sin.

P3 reagerte med å innstille denne ukas sendinger, og i går kom altså det endelige svaret: Mina har fått sparken.

– Vi har avsluttet samarbeidet med Mina. Det skyldes personlige forhold og samarbeidsproblemer over lengre tid. Ut over det kan jeg ikke gå i detaljer, sier Tone Donald, redaksjonssjef i P3.

Hun opplyser at de kontroversielle episodene knyttet til Minas programmer ikke er årsaken til at hun tas av lufta.

– Dette er ikke en redaksjonell sak, men en personalsak, sier Tone Donald.

Mina Hadjians manager Linn Slettum Bjerck reagerer sterkt:

– Det jeg kan si er at vi ikke kan utelukke at det blir konflikt om dette. Vi må bruke tid på hvordan vi skal håndtere denne saken. Vi er veldig uenig i avgjørelsen, sier Linn Slettum Bjerck.

<strong><b>SPARKET:</strong></b> Torsdag i forrige uke &ndash; dagen etter at hun fylte 32 år &ndash; hadde Mina Hadjian sitt siste show på NRK P3. Dette bildet er tatt i fjor. Foto: HÅVARD KALLESTAD
SPARKET: Torsdag i forrige uke – dagen etter at hun fylte 32 år – hadde Mina Hadjian sitt siste show på NRK P3. Dette bildet er tatt i fjor. Foto: HÅVARD KALLESTAD Vis mer

Saken kan altså havne i retten.

- Det stemmer at NRK ønsker å heve kontrakten med Mina. Samarbeidet er avsluttet. Vi er selvsagt uenige i avgjørelsen. Siden dette er en konflikt, som kanskje vil havne i retten, kan jeg ikke si noe mer. Vi trenger litt mer tid på å vurdere saken, sier Hadjians manager Linn Slettum Bjerke til VG.

Ikke forberedt?

Mina Hadjan vil selv ikke kommentere saken. Men mye tyder på at hun ikke var forberedt på at reaksjonen fra NRK P3. I sommer ble det klart at Mina ønsket å flytte fra Trondheim til Oslo, men radioledelsen kunne ikke garantere at hun fikk showet med på lasset. Onsdag i forrige uke fortalte Mina til NRKs nettsider at hun hadde bestemt seg for å bli i Trondheim og fortsette bak mikrofonen.

– Det jeg gleder meg mest til nå, er å dra på MTV Music Awards i München i november og lage radio fra New York første uka i desember. Der skal jeg blant annet hente inspirasjon fra Howard Stern, fortalte Mina til NRK.no.

Til Dagbladet sier Tone Donald at NRK P3 hadde en langtidskontrakt med programlederen.

– I utgangspunktet var vi innstilt på å ha henne på radioen i hvert fall fram til sommeren, sier Tone Donald.

– Samarbeidsproblemer

Slik gikk det altså ikke. P3-ledelsen ombestemte seg trolig da de hørte hennes utbrudd på direkten. Inntil i går formiddag lå Minas siste program i sin helhet ute på NRKs nettsider. Så valgte kanalen å fjerne den andre delen, som inneholder Minas utbrudd mot kanalen. Av kilder som hørte sendingen, får Dagbladet beskrevet hvem raseriet var myntet på.

– Jeg kan bekrefte at Mina nevnte NRK P3, men denne saken handler ikke om enkeltsitater. Dette går på langvarige samarbeidsproblemer. Det som skjedde på lufta var en teknisk feil som Mina håndterte veldig dårlig. Det er Mina enig med oss i, sier Tone Donald.

– Hva skjedde egentlig?

– Det var en teknisk feil og hun hadde et utbrudd. Utover det vil jeg ikke kommentere hva som skjedde. Poenget er at utbruddet ikke skulle kommet på lufta, sier Tone Donald.

– Hvorfor valgte dere å fjerne det?

– Siden det ikke skulle vært sendt, så vi ikke noen grunn til å la det ligge ute på nettradioen.

– På hvilken måte var det som skjedde torsdag utløsende for at dere avsluttet samarbeidet med Mina?

– Det var med i vurderingen, sier Tone Donald.

I den første timen av showet som ennå er tilgjengelig på nettet, forteller programlederen at hun er fyllesyk og hun hadde forsovet seg etter å ha vært opp til tidlig på morgenkvisten. «Mina» har gått direkte fra mandag til torsdag fra klokka 10.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer