P3-Mina felt for Søviknes-hets

- Mina er det verste jeg har opplevd, sier Frp-politikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):

Frp-politiker Terje Søviknes har gjort det klart at han opplever intervjuet med NRK P3s Mina Hadjian som det verste han har vært utsatt for i media noensinne.

I dag fikk han medhold i Pressens Faglige Utvalg (PFU), som saken er klaget inn for.

- Et enstemmig utvalg har talt. NRK er felt på fem punkter etter «Vær Varsom»-plakaten, opplyser generalsekretær i norsk presseforbund, Per Edgar Kokkvold til Dagbladet.no.

Ble ikke underrettet

Ifølge kjennelsen er episoden et klart brudd på blant annet plakatens punkter om å gjøre premissene klare for intervjuobjektet, samt respekt for menneskers privatliv og overdrivelse av tittel/ingress i forhold til hva man har dekning for i saken.

Det var 9.januar i år programleder Mina Hadjian skjelte ut Frp-politikeren i P3-programmet «Mina», for deretter å ringe ham opp på direkten.

Hun sa blant annet at «en mann som Søviknes, (...)- ja du blir faktisk dårlig bare av å se på ham - at denne mannen slipper å sitte i fengsel for forbrytelsene sine, men heller tjener masse cash».

- Utvalget finner ingen tvil om at Søviknes ikke ble tilstrekkelig underrettet om hva som var settingen for innslaget, sier Kokkvold til Dagbladet.no etter at fellingen ble klar i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.