Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

P3-Patrizia refses for dobbeltrolle

Moslet innfører nye rutiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patrizia Mazzuoccolo er produsent og programleder for NRK P3s Tinitus. Samtidig leder hun Tabu Recordings, som utgir flere av de største norske metal-bandene.

Ifølge spillelistene har Tinitus flere ganger denne høsten spilt musikk utgitt på Tabu Recordings. Patrizia Mazzuoccolo er produsent og medprogramleder - såkalt sidekick - sammen med Kirsti Thisland Eggum. De to bestemmer hvilken metal-musikk sosm skal spilles.

-  Dette er ikke bra og bør unngås. Vi har helt regler for dette i Vær varsom-plakaten. Journalister må unngå dobbeltroller som kan svekke deres troverdighet, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.

Egne artister

Da Mazzuoccoloi i vår ble sjef for Tabu-labelen, fortsatte hun i P3. Underlabelen til selskapet Tuba gir ut flere av de største norske metal-bandene, og er Norges største på metal-musikk.

P3-sjef Marius Lillelien sier at Mazzuoccolos mange hatter har vært diskutert internt.

-  Dette er ikke uproblematisk, men vi har rutiner som gjør at hun ikke har lov å spille musikk av artister som har tilknytning til hennes label eller blir distribuert av Tuba, med mindre det er godkjent av musikksjef Håkon Moslet, sier Lillelien.

Spillelistene fra alle de siste Tinitus-programmene ligger på NRKs nettsider. Blant gjengangerne er musikk av Tabu-bandene Benea Reach og Enslaved. Håkon Moslet godkjente låtvalget.

I DOBBELTROLLE: Patrizia Mazzuccolo (t.h.) er musikk-programleder i NRK samtidig som hun er sjef i et plateselskap. Her er hun og medprgramleder Kirsti Thisland Eggum. Foto: JOAKIM MOLDESTAD
I DOBBELTROLLE: Patrizia Mazzuccolo (t.h.) er musikk-programleder i NRK samtidig som hun er sjef i et plateselskap. Her er hun og medprgramleder Kirsti Thisland Eggum. Foto: JOAKIM MOLDESTAD Vis mer

-  Tinitus skal speile det viktigste på metal-scenen, og disse bandene er en helt naturlig del av dette. Det ville vært feil hvis vi skulle boikottet dem, sier Moslet.

-  Hovedprogramleder Kirsti Thisland Eggum er gift med gitarist Kjetil Eggum i Red Harvest. Har dere tilsvarende regler for henne?

-  Det har vi. Tinitus kan ikke spille musikk av Red Harvest.

Har fått kritikk før

Tommy Tee fikk kraftig kritikk for å ha markedsført sin egen platebutikk på lufta flere ganger. Men P3 valgte likevel å la den kjente rap-produsenten fortsette med sitt National Rap Show.

Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener rutinene P3 har innført for Tinitus ikke er gode nok. Han krever at det opplyses om Patrizia Mazzuoccolos ulike hatter i sendingene og på NRKs hjemmesider. Slik får lytterne mulighet til å vurdere det som blir presentert i programmet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!