P3 tar Harald Are Lund av lufta

For å trekke unge lyttere kutter P3 ut programmet «Harald Are Lund» og avslutter samarbeidet med Olle Abstract.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har vært på den sloten i 15 år, men skitt au. Det er ikke jeg som bestemmer det, sier Harald Are Lund om nyheten om at P3 fra 2009 vil gå uten «Harald Are Lund» på torsdager. Lund har fra slutten av 60-tallet vært NRKs rockmisjonær framfor noen - i 40 år har han introdusert radiolytterne for det siste innen sjangeren.

- Det har ikke vært få lyttere, men de har kanskje vært for gamle. Men jeg tror de har fått påpakning om at P3 skal være en yngre type radio, sier han.

Omprioriteringen, som gjør at Lund bare vil bli å høre på kanalen på mandager, kommer som en del av en større fornyelse av sendeskjemaet til P3. I et internt notat kommer det fram at Olle Abstract, som har vært på kanalen i en årrekke, vil forsvinne fra lufta. «Urørt» vil stå igjen med en totimers sending, og «Juntafil» skal utvides - alt for å trekke nye og unge lyttere til kanalen.

Trenger ungdommen

Musikksjef i P3, Håkon Moslet, sier at det var på tide å gjøre noe med sendeplanen til P3.

- Det ligger i P3s natur å fornye seg, og kanalen har vært konstant i endring siden fødselen. For å få inn noe nytt i sendeskjemaet må man ta noe ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer