Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

P3s feministiske musikkoppgjør er sett av titusener: - Gir unge jenter selvtillit

P3-remixen av Karpe Diems - «Attitudeproblem» har fått bein å gå på.

TILBAKE SOM RAPPER:  P3s Christine Dancke har samlet en rekke norske artister for å remixe Karpe Diems «Attitudeproblem» og overrasket mange med sitt eget vers. Foto: Skjermdump / P3
TILBAKE SOM RAPPER: P3s Christine Dancke har samlet en rekke norske artister for å remixe Karpe Diems «Attitudeproblem» og overrasket mange med sitt eget vers. Foto: Skjermdump / P3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag slapp NRK P3, med initiativtaker Christine Dancke og produsent Marie Komissar i spissen, en ny versjon av Karpe Diems godt diskuterte låt «Attitudeproblem».

Låt og musikkvideo hadde premiere under showet «Christine live» på Rockefeller i Oslo torsdag kveld, og overskuddsprosjektet samler flere norske artister i det som de siste dagene har utviklet seg til å bli et hyllet feministisk oppgjør med norsk mannsdominert hip-hop.

- Jeg håper det skinner gjennom at dette skulle være gøy, for det var det for oss. Jeg ser også at unge jenter som deler videoen skriver at de får selvtillit, og vil være like «badass» som for eksempel Bendik. Det er helt fantastisk, og akkurat det jeg hadde håpet på, sier DJ og P3-produsent Christine Dancke til Dagbladet.

Over all forventning

I en svært energisk og røff musikkvideo, regissert av Marie Kristiansen, kan man oppleve artistene Izabell, Bendik, Stella Mwangi, Silvana Imam (Sverige), Julie Bergan & Christine Dancke spytte på janteloven, og videoen har allerede kommet opp i godt over 85 000 visninger på YouTube.

Så mange visninger på to dager mener Dancke er over all forventning.

- Hvorfor ble det akkurat disse artistene?

- Vi lagde dette til «Christine live» som handler om dagens P3-artister, mens Stella Mwangi er med fordi hun er helt rå og alltid har vært en del av norsk rap. Samtidig ville vi overraske med Bendik og Julie Bergan som ikke rapper til vanlig.

- Tar tid å bli god

- At Bendik og Julie er med håper jeg i tillegg kan gjøre at andre vordende rappere der ute tenker at dette er noe de også kan få til. Det tar selvsagt tid å bli god, men et sted må man begynne, og det bør ligge mye glede og engasjement i bunn, sier Dancke som tidlig på 2000-tallet var Norges første kvinnelige rapper.

BENDIK I NY DRAKT: Vokalist, gitarist og låtskriver Silje «Bendik» Halstensen rapper ikke til vanlig. Her fra en scene i musikkvideoen. Foto: Skjermdump / P3
BENDIK I NY DRAKT: Vokalist, gitarist og låtskriver Silje «Bendik» Halstensen rapper ikke til vanlig. Her fra en scene i musikkvideoen. Foto: Skjermdump / P3 Vis mer

- Da jeg ga ut «Jenteinvasjon» var miljøet helt annerledes, tøffere og ikke like koselig. Nå er alle gode venner. Så hadde 2003 vært i dag hadde jeg kanskje fortsatt, hvem vet, fortsetter hun.

- Ingen så det komme

Rapper og artist Izabell (25) fra Stavanger er med i «Attitudeproblem P3 remix», og sier til Dagbladet at det ikke gikk lang tid mellom innspilling og premiere.

- Vi spilte den inn forrige uke, og det var utrolig spennende å se reaksjonene til publikum under «Christine live». Ingen så det komme, og responsen er fantastisk. Videoen har flere visninger enn jeg har på alle klippene mine til sammen, sier Izabell.

Se musikkvideoen her (ekstern lenke).

STAVANGER-RAPPER: Siddis og artist Izabell (25) er fornøyd med responsen. Tord Litleskare / Foto: NTB Scanpix
STAVANGER-RAPPER: Siddis og artist Izabell (25) er fornøyd med responsen. Tord Litleskare / Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart