P3s musikkguru tilbudt jobb i studentradioen

- Smigret, sier Harald Are Lund.

(Dagbladet.no): Harald Are Lund mister sendetid i P3, noe som har skapt kraftige reaksjoner. Lund har riktignok fått tilbud fra P2, men det vet han ikke om han vil takke ja til ennå.  

Derfor tilbyr Studentradioen i Trondheim nå Lund å prate om musikk for deres lyttere. Hva han vil gjøre er opp til ham å bestemme. - Harald Are Lund kan sikkert få mer enn de fem timene han har på P3 i dag. Vi er den radioen som P3 hevder de vil være. Hos oss kan han få mye mer sendetid, sier Studentradioens avtroppende pressesjef Odin E. Dillingøen til Dagbladet.no.
 

Får gjøre som han vil

Harald Are Lund får også full kreativ frihet:

- Han får gjøre som han vil, akkurat som alle andre i studentradioen, sier Dillingøen.

Pressesjefen er ikke videre imponert over P3 beslutning om å redusere Are Lunds tid på lufta i kanalen:

- Det er med stor oppgitthet at vi registrerer at flere av Musikk-Norges flinkeste platepratere og musikkelskere fases ut av statskanalen P3 til fordel for tullprat og A-lister… Ettersom vi i likhet med Lund elsker å utfordre øreganger over det ganske land, ønsker vi å tilby Harald Are Lund og Olle Abstract sendetid for å representere ny og alternativ musikk for hele verden, står det i en pressemelding fra studentradioen.

God porsjon kjærlighet

Dagbladets kommentator Sven Ove Bakke kaller Harald Are Lunds reduserte sendetid og  et slags «AFP/sluttpakke-opplegg enn reell problemløsning».

SMIGRET:
Harald Are Lund liker studentradioens musikkpreferanser. FOTO: DAGBLADET
SMIGRET: Harald Are Lund liker studentradioens musikkpreferanser. FOTO: DAGBLADET Vis mer

Studentradioen i Trondheim drives på frivillig basis og kan derfor ikke tilby NRK- veteranen og Olle Abstract annet enn en «god porsjon kjærlighet, musikk de aldri har hørt om før og varm jobbkaffe».

Ifølge undersøkelser som ble gjort i 2007 når de ut til 3-4 prosent av studentmassen, med et ukentlig lyttertall på 7000-8000 på FM-båndet.

Mindre for samme lønna

Selv om Harald Are Lund er smigret over tilbudet er han ikke innstilt på å bytte beite:

- Jeg er fast ansatt i NRK, og det har jeg vært i veldig mange år. Det er en jobb jeg trives i. Jeg er fortsatt veldig glad i NRK, på tross av det som har skjedd.
Nå gjør jeg litt mindre, men jeg får fortsatt samme lønna, sier Harald Are Lund til Dagbladet.no

- Jeg må ha penger til husleie, mat, bil og styr, påpeker han.

Brødrene Are Lund

Harald Are Lund føler at tilbudet er for lite substansielt til at han vil slå til, men påpeker at han har en tilknytning til studentradioen.

- Da jeg begynte i NRK i 1967 fantes det bare én riksdekkende kanal. Studentradioen i Oslo, Radio Nova, hadde bare konsesjon til å være på lufta under studentuka på Blindern.

Harald Are Lund mimrer om da Alexander og Christopher Schau kom fra Radio Nova for å ta sommervikariater i hans program.

P3s musikkguru tilbudt jobb i studentradioen

- Da het de «brødrene Are Lund», sier radiofantomet lattermildt.