P3s musikkprofil

«Når radiolegenden Harald Are Lund (62) mister sitt faste program på P3, er det et symptom på mye. For eksempel at NRKs trekanalmodell på radio er i krise.

Sven Ove Bakke

Dagbladet

«Den egentlige selvmotsigelsen her er å ha kvalitetsradio på P3. La Moslet få rendyrke sin fjortissprofil ved å fjerne alt som minner om kvalitet. P3 er og skal være listemusikk og tomsnakk.

JB(jayminer)«Jeg er fortsatt helt fortumlet over at Moslet ikke bare får lov, men er tydeligvis oppfordret av ledelsen til å fjerne HAL, og Tinitus. Jeg gråter mine stille tårer for dette enorme tapet av bredde og tyngde i norsk kulturliv. Statlig kulturfomidling: Må jorda ligge lett på din kiste. RIP.

Mille«Helt enig. Vi trenger en ny kvalitetskanal på NRK. En som tar musikk på alvor. En kanal for musikkentausiaster i alle aldre. Personer som hele tiden er på søk et nye musikalske høydepunkter. Enten det er ny indie, ny metal, ny rap, ny hard rock, ny americana, ny blues etc, etc eller reutgivelser av funky 70-talls soul fra Miami eller 90-talls post-rock. Og som kan presentere en rock klassiker i ny og ne. Gjerne ispedd humor. Man kan kanskje skjele litt til hvordan magasiner som Uncut og Mojo er satt sammen temamessig.

Men også en kanal der Harald Are Lund med sin enorme kunnskap og nysgerrighet vil danne et naturlig kraftsenter. Så kan P1 fortsette med sin P4 profil, P2 kan fortsette å være høykulturell, og P3 kan være for de unge. Og Radio Norge for de som frykter å høre en sang på radio de ikke har hørt minst 50 ganger før.

Pål Berg